Ekte og varmt

Arbeidsløshet og forelskelse med ekthet og varme.

«En handlevogn til begjær» er en vakker overraskelse fra et glorete supermarked i et fransk forstadsmiljø.

Den franske tittelen betyr «Ingenting å gjøre», mer dekkende enn den norske, som bærer bud om en pussig form for lidenskap. Det er arbeidsløsheten som driver filmens mennesker til å drive rundt med handlevognene for å få tida til å gå. Slik møtes Marie (Valeria Bruni Tedeschi) og Pierre (Patrick Dell\'Isola). Han har nettopp mistet en godt betalt jobb, hun har bare hatt strøjobber - en veteran i å håndtere oseaner av tid. De innleder et vennskap, det går over i forelskelse. Dermed får de også mye å gjøre.

Marion Vernoux\' film er realistisk i ordets beste forstand, uten påtvunget romantikk, men med ekthet og nærhet i spill og persontegninger.

Den lever gjennom spenningen mellom to mennesker fra problematisk forskjellige sosiale lag, deres ulike krav, håp og forventninger. Vernoux holder en rolig fortellerstil, med presise miljøobservasjoner og en dialog som vitner om innsikt.

«En handlevogn...» er også om utroskap - uten hevede pekefingrer. Ting skjer så tilfeldig som de ofte gjør. For Marie blir det et spørsmål om å holde fast ved de lykkestunder som er, og kanskje vokse på dem, til Vernoux avslutter med et aldri så lite spørsmålstegn. Også det troverdig.

<B>STRANDIDYLL: </B>Ingenting å gjøre.