Ekte politikrim

En av de få krimforfatterne som har erfaring fra politiet, er Anne Holt, aktuell i høst med romanen «Død joker». Nå får hun konkurranse av Bjørn Bottolvs, som kommer ut med kriminalromanen «Kometen», hans første bok for voksne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bottolvs er til daglig å finne i Politihuset i Oslo, hvor han er i full jobb som politiførstebetjent. Handlingen i hans nye bok er lagt til nettopp dette miljøet. Hovedpersonen er en nærmere 50 år gammel politibetjent som blir dratt inn i en kriminalsak. Bottolvs har godt grunnlag for å skildre det som skjer i en helt vanlig patruljerende politibil i Oslo-natta.

Forbilder

- Jeg skriver ikke om konkrete hendelser, men vet jo hva som kan ha skjedd. I denne boka blir stemningen det viktigste. De som venter seg mye blod og gørr, blir nok skuffet. Jeg har lagt mer vekt på å skildre miljøet og det som kan være en naturlig dialog, sier Bottolvs. Selv leser han ikke så mye krim.

- Det er kanskje et paradoks, men Vesaas, Sandemose og Bauer er mine forbilder. Jeg har innsett at jeg ikke kan skrive som dem, derfor skriver jeg nå heller fra et kjent miljø.

Spent

Bottolvs er spent på kollegenes reaksjon på boka og gleder seg til at de skal lese den. Han skryter av det gode miljøet på jobben.

- Det er en arbeidsplass med mange gode samtaler. I tillegg ser han på seg selv som utrolig privilegert som jobber skift. - De formiddagene jeg ikke er på jobb, setter jeg meg ned ved kjøkkenbordet, ved siden av brødboksen, med kulepenn. Da har jeg det godt, sier politibetjenten, som synes han har for liten tid til å skrive, men som likevel gruer seg litt til pensjonsalderen.

- Det er bedre å være frustrert over for liten tid enn å være tom, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer