Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ektefølt hyllest fra Scissor Sisters

Med album nummer to tar Scissor Sisters real revansje på dem som avskrev dem som et coverband.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les ukas plateanmeldelser!

CD: I tillegg til en modig diskoversjon av Pink Floyds følsomme «Comfortably Numb», som noen få elsket og resten anså for blasfemi, inneholdt Scissor Sisters\' debutplate nemlig også den beste låta Elton John aldri skrev («Mary»), og den beste låta Billy Joel aldri skrev («Take Your Mama Out»).

Guilty Pleasures

Inspirasjonskildene ligger fortsatt tjukt utenpå søstrene på oppfølgeren, men nå som en mer integrert del av soundet. Ja visst, den strålende singelen «I Don\'t Feel Like Dancing» , skrevet sammen med Elton John, er til forveksling lik Bee Gees. Og lytter man nøye med det formålet, kan man plukke ut minst et titall andre guilty pleasures som har gått gjennom kverna og fått nytt liv.

Likevel kommer Scissor Sisters unna med å resirkulere det beste - og verste - fra seint 1970-tall, og det er det to gode grunner til.

Camp med stil

For det første er det gjort med kjærlighet og respekt for kildene. Det blir aldri parodi eller ironisk posering - selv om gudene skal vite at dette bandet kan posere - men ektefølt hyllest. Scissor Sisters er så outrerte og så gay at det faller seg helt naturlig å avslutte nydelige og triste «The Other Side» med toppen av camp: bruddstykker av Judy Garlands dialog fra «Trollmannen fra Oz».

Behersker håndverket

BEDRE: Jake Shears, Ana Matronic og de andre i Scissor Sisters topper debuten med «Ta-Dah».
BEDRE: Jake Shears, Ana Matronic og de andre i Scissor Sisters topper debuten med «Ta-Dah». Vis mer

For det andre skriver vokalist Jake Shears & co ekstremt fengende låter. «She\'s My Man» har et refreng som vil sette radioapparater i fyr og flamme. Og der de nesten bikker over i tull, som på «I Can\'t Decide» , er det en formidabel melodisans som holder dem på rett side av den hårfine linja. Det er altså fullt mulig å ta Scissor Sisters seriøst, men det er selvsagt morsommere å la være. «Ta-Dah» er, uansett hvordan man velger å se det, både en kilde til forlystelse og et bra album.