Ektemannen om låt til Karla: - Rørende

Den kjente kokken Karla Siverts døde i juni. Nå hylles hun med egen låt. 

BERØRTE MANGE: Karla Siverts var kjøkkensjef på Smalhans, og kjent fra blant annet «Kokkenes kamp» og «Hellstrøms mesterkokk». Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
BERØRTE MANGE: Karla Siverts var kjøkkensjef på Smalhans, og kjent fra blant annet «Kokkenes kamp» og «Hellstrøms mesterkokk». Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV-kokken Karla Siverts gikk bort 23. juni i år. Hun ble bare 29 år gammel.

Siverts var en høyt verdsatt kjøkkensjef på restauranten Smalhans, og kjent fra en rekke TV-programmer. Hun var også spaltist i Dagbladet.

Mange engasjerte seg etter at Siverts og ektemannen Thorleif Linhave Bamle (36) fortalte om eggstokkreften i Dagbladet, VG og andre medier.

Det ble iverksatt kronerulling for å skaffe penger til immunterapi. Men i mai fikk Siverts beskjed om at hun var for dårlig til å gjennomgå behandlingen.

Da ønsket Siverts at det heller skulle opprettes et legat i hennes navn, for å støtte unge kokketalenter og hjelpe andre kreftrammede.

Alle kokkene hun hadde jobbet med gjennom årene, blant dem Stian Floer og Eyvind Hellstrøm, arrangerte en støttemiddag til inntekt for legatet i slutten av mai.

Gir ut sang

Siden har mange ønsket å bidra. En av dem er jazzmusikeren Anders Thorén.

- Jeg tenkte veldig lenge på hvordan jeg kunne bidra til legatet og til familien hennes. I stedet for å sette inn noen tusenlapper på kontoen, var det naturlig for meg å bruke det jeg kan, nemlig musikken sier Thorén til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer