Ektepar og lærere slapp hver sin bok på samme dag: - Vi har en plan

- Vi er hverandres beste heiagjeng.

FORFATTERPAR: Forfatterekteparet Agnes Matre og Geir Tangen har skrevet hver sin bok, men samarbeider om det meste. Foto: JØRN H. MOEN
FORFATTERPAR: Forfatterekteparet Agnes Matre og Geir Tangen har skrevet hver sin bok, men samarbeider om det meste. Foto: JØRN H. MOEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har som mål å bli forfattere på heltid, sier Agnes Matre.

Det første man legger merke til med forfatter-ekteparet Agnes Matre og Geir Tangen fra Haugesund er at de konsekvent snakker om vi og ikke jeg. De fullfører hverandres setninger og snakker mer om hverandres bøker enn sin egen.

De siste fem årene har de to lærerne brukt hvert eneste ledige øyeblikk på å skrive. De leser høyt for hverandre på kveldene og planlegger krimplottene sammen i bilen.

- Vi har en tretrinnsplan, fortsetter Matre.

- Første mål var å bli antatt av et stort forlag. Neste steg var å kjøpe oss fri til å skrive. Det siste trinnet er leve av å være forfattere.

Ektemannen nikker ivrig. De to første trinnene er allerede oppfylt. Begge ble i fjor signert på Gyldendal, før de begge tok ut permisjon fra jobb for å kunne skrive mer. Nå gjenstår bare siste trinn.

Suksess på eget forlag

Selv om både Geir Tangen og Agnes Matre nå gir ut sin første roman på et stort forlag, kan de ikke regnes som debutanter. Matre har utgitt to romaner tidligere, mens Tangen debuterte i 2016 med Maestro på eget forlag. Tangens bok ble en umiddelbar suksess og solgte ut førsteopplaget på få uker. Ikke lenge etter ble han plukket opp av den svenske agenten Ahlander som raskt solgte «Maestro» til 15 land. Forfatteren selv gir en del av æren for suksessen til Ingvar Ambjørnsen, som skrev en panegyrisk anmeldelse i Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer