Ekteparet drepte, voldtok og torturerte unge kvinner sammen

- Lite visste jeg at søsteren min lå begravet under trappeoppgangen.

DREPTE SAMMEN: Ekteparet Fred og Rose West skal ha drept minst 12 kvinner over en periode på to tiår. Foto: NTB Scanpix
DREPTE SAMMEN: Ekteparet Fred og Rose West skal ha drept minst 12 kvinner over en periode på to tiår. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fred og Rose West drepte minst tolv kvinner mellom 1967 og 1987. De fleste drapene skal ha funnet sted i ekteparets stue.

Siden politiet gravde opp ekteparets hage i 1994 og fant ni lik, har man antatt at Fred var pådriveren bak ugjerningene. Selv om Rose ble dømt for ti drap, har mange spurt seg om hun egentlig også var et offer for ektemannen.

I ITVs nye dokumentar «Fred and Rose: The Real Story» hevder en rekke eksperter det stikk motsatte: at Rose West var den egentlig hjernen bak drapene. Dette melder The Independent.

Dokumentaren vil nå bli vist på TV, etter at den ble avlyst i januar av juridiske grunner. Kanalen vil ikke utdype hva slags konflikt det har vært snakk om.

I dokumentaren, ledet av britisk-trinidadiske Trevor McDonald, framlegges påstander om at Rose ba mannen voldta og torturere ofrene.

Fred West tok sitt eget liv i fengsel i 1995, etter å ha blitt tiltalt for ni drap.

Drepte datteren sin

Rose West ble blant annet dømt for drapet på sin seksten år gamle datter og åtte år gamle stedatter. Hun ble også dømt for tortur og seksuell vold.

Hun har likevel alltid hevdet sin uskyld. Utover det har hun aldri uttalt seg om saken. Hun soner i dag en livstidsdom i England.

Jane Hamer leide et rom av West-paret tidlig på 1970-tallet. I dokumentaren er hun intervjuet for første gang.

Ifølge The Independent beskriver hun Fred som «en ganske hyggelig utleier», i skarp kontrast til Rose, som hun omtaler som «dominerende», «kontrollerende» og «veldig brysk».

Hamer forteller også at Rose prostituerte seg fra familiehjemmet, med Freds viten og samtykke.

- Det angikk ikke meg, men jeg likte det ikke, sier hun.

Det var først da hun hørte ekteparets barn skrike «slutt, pappa, slutt pappa vær så snill» at hun bestemte seg for å flytte. Kort tid etter ble Shirley Robinson, som også leide et rom i huset, myrdet.

Lette etter søsteren

Det hendte at Hamer satt barnevakt for parets barn.

- Noen ganger lurer jeg på hva de gjorde når de dro ut. Var de ute og fant ofre? undres hun, ifølge The Daily Mail.

Søsteren til en ung kvinne som ble voldtatt og drept av ekteparet uttaler seg også til McDonald.

Belinda Mott forteller at hun dro til West-paret på leting etter søsteren Juanita, som var savnet. Juanita hadde leid et rom i parts overetasje.

Hun hadde også en venn som leide et rom hos paret.

- Jeg sa til henne: hvordan kan du bo her? Det var et høl, virkelig forferdelig. Lite visste jeg at Juanita lå begravd under trappeoppgangen.

Dokumentaren har fått kritikk for å ikke bringe noe nytt til bordet.

- Alt dette er grundig dokumentert flere ganger tidligere, skrev én Twitter-bruker, ifølge The Daily Mail.

Trevor McDonald mener uansett historien er verdt å fortelle på nytt.

- Uansett hvordan du ser på denne saken, har den noe uhyggelig, uforklarlig og uventet ved seg, sier Trevor McDonald i en promovideo for dokumentaren, ifølge The Independent.

- Jeg står igjen uten å forstå hvordan dette er mulig. Det er utrolig, det er uforklarlig, og det er uforståelig. Vi har ingen konklusjon. Du står bare igjen målløs.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer