Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Filmfestivalen i Cannes

Ekteparet spiller ekser: - Vi tar ikke med oss arbeidet hjem

Men Penelopé Cruz forteller at hun fikk lik lønn som ektemannen Javier Bardem for deres siste film.

KIDNAPPINGSDRAMA: Penelope Cruz spiller en tobarnsmor som trenger gamlekjærestens hjelp når datteren hennes blir kidnappet. Vis mer

CANNES (Dagbladet): - Vi tar ikke med oss arbeidet hjem, sier skuespiller Penélope Cruz (44).

Hun spiller mot ektemannen Javier Bardem (49) i «Everybody Knows», åpningsfilmen under årets filmfestival i Cannes. Der spiller Cruz en tobarnsmor som møter gamlekjæresten igjen i byen der hun vokste opp - og trenger hans hjelp når datteren hennes blir kidnappet. Men Cruz vil ikke si at filmen påvirket forholdet de to imellom på hjemmebane.

- Vi har like måter å jobbe på, sier hun.

- Vi startet begge to som skuespillere da vi var veldig unge. Men da jeg var yngre, i tyveårene, pleide jeg å tenke at hvis jeg torturerte meg selv, hvis jeg forble i rollen i flere måneder, så ville resultatet bli bedre. Men det er ikke slik. Nå verdsetter jeg at jeg har en familie, og jeg elsker den nydelige dansen frem og tilbake. Det ville ikke gjøre livet mitt bedre hvis jeg begynte å ta alt opp i meg.

- Har slik tillit

Første gang hun og Bardem jobbet sammen var i «Skinke, skinke» i 1992, mange år før de ble et par.

- Det hjelper at vi har slik tillit til hverandre, sier Cruz.

- Men det er ikke noe vi planlegger å gjøre annenhvert år. Men vi jobber sammen en gang iblant, når det føles riktig.

Paret er kjent for å vokte om privatlivet sitt. På spørsmål om hvordan det er å jobbe med kona, svarer Javier Bardem bare:

- Vidunderlig.

Han har mer å si om filmen, der en mann må ta stilling til om det kidnappede barnet kan være hans - og hvor langt han vil gå for å få henne satt fri. «Everybody Knows» er laget av den Oscar-vinnende iranske filmskaperen Asghar Farhadi. I flere av Farhadis filmer strever mennene med spørsmålet om hva de skal gjøre for å opprettholde sin maskuline ære. Bardems rollefigur er ikke slik.

- Jeg tror ære får oss til å gjøre feil, sier Bardem.

- Man kan drepe andre ut fra æresfølelsen. Den tar deg ingen steder. Mannen jeg spiller er fanget i en masse følelser. Han er ingen intellektuell, han er desperat, og han vil så gjerne gjøre det som er rett. Det er det motsatte av å være ærekjær, det er å være generøs.

- Et kjærlig par

Regissør Farhadi sier han beundrer ekteparet.

- Jeg beundret hvordan Penelope og Javier klarte å ha et klart skille mellom jobb og privatliv, sa han.

- Familien deres er så enkel og harmonisk sammen, de er slik et kjærlig par. Det er forfriskende for meg å se at de har slik dyp respekt for hverandre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media