Ekteskap og dåp for Clapton

«Slowhand» fikk virkelig ut finger'n på årets første dag.

Mens resten av verden sov bakrusen ut, benyttet gitarguru Eric Clapton (56) første nyttårsdag til mer familiære sysler. Over hele førstesiden insisterer den engelske tabloidavisa The Sun i dag på at Clapton i all hemmelighet inngikk giftermål med 25 år gamle Melia McEnery. I samme slengen ble deres seks måneder gamle datter Julie Rose døpt.

Overraskelse

Vielsen fant sted i London-forstaden Ripley, i en kirke fra 1400-tallet. Bare parets nærmeste var til stede. Eric Claptons talsmann vil verken bekrefte vielse eller bryllup. Men kona til en band-kompis av Clapton som var i bryllupet videreformidler ivrig fra hendelsen til The Sun.

- Vi dro dit i den tro at det var dåp vi skulle i. Men så sa plutselig presten at det også var to i kirka som ville gifte seg. Så kom Eric fram og alle jublet, sier Barbara Fairweather-Low.

På sønnens grav

Kirken de to giftet seg i er den samme som Clapton begravde sønnen sin i for elleve år siden. Conor (9) omkom da han falt ut fra 53. etasje i en leilighet i Manhattan i New York. Sangen «Tears in Heaven» ble skrevet til minne om sønnen.

Etter vielsen gikk brudefølget til Conors grav, der gitarhelten holdt en emosjonell minnestund for sønnen.

Clapton har også datteren Ruth fra et tidligere forhold.

Den amerikanske kunststudenten Melia McEnery og Eric Clapton traff hverandre for to år siden.

<B>GITARMANN: </B>Når Eric Clapton ikke gifter seg og døper barn, spiller han for det meste gitar. Her fra konserten han holdt i Oslo Spektrum første april i fjor.