Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-  Ekteskapet en medie-jippo

Ekteskapet med Renate Barsgård er bare en mediejippo, og rollen som narr i media har han valgt selv, sier Sven O. Høiby i en radiodokumentar på NRK P2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dokumentaren har P2-journalist Gyrid Listuen fulgt kronprinsessens pappa gjennom en vanlig dag i Kristiansand.

Hun ville blant annet undersøke om han selv har tatt på seg rollen som narr i media, eller om han har fått den tildelt. Høiby hevder selv at ekteskapet med den tidligere stripperen Renate Barsgård har vært en mediejippo fra dag én.

-  Det var for å holde mediene for narr, sier Høiby i dokumentaren som sendes lørdag.

-  Realityshow

Høiby viser P2-journalisten en en kommentarartikkel fra Fædrelandsvennen som han har satt i glass og ramme. Den handler om at Høiby er klovnen i Norges ypperste realityshow, der hans nye kone og kongehuset er i de største rollene. «Slik driver Sven O. og Renate gjøn med oss. Vi vet ikke hva som er ekte, og hva som er show. Kanskje er det mediene de to driver mest ap med» står det i artikkelen som er skrevet av Valerie Kubens.

-  Hun er vel en av de få som ser det slik det skal sees, i alle fall etter min mening, sier han.

Høiby forteller at ekteskapsplanene skal ha begynt etter en fleip om vennskapet mellom Høiby og Barsgård på en pub på Caledonien hotel i Kristiansand, hvor de to fra tid til annen satt sammen og drakk øl. Etter det bestemte de to seg for å ta det enda lenger, og giftet seg i Haag, og lot Se og Hør betale for det.

Sympati

 I RAMPELYSET:  Sven O. Høiby og Renate Listuen inngikk ekteskap bare for å gjøre narr av mediene, sier Høiby i lørdagens dokumentar. Foto: Hans Arne Vedlog
I RAMPELYSET: Sven O. Høiby og Renate Listuen inngikk ekteskap bare for å gjøre narr av mediene, sier Høiby i lørdagens dokumentar. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Listuen var med Høiby fra morgen til kveld. Hun ble med på den faste kaffekoppen med kompisene i nitida, en tur i butikken, lunsj hos søsteren og pubbesøk på ettermiddagen og kvelden, før Høiby drar hjem i sjutida med en pakke sigaretter og en øl til fotballkampen på tv.

-  Jeg hadde inntrykk fra mediene at han var en veldig ensom mann. Men han var jo sosial fra han sto opp morgenen til han la seg om kvelden, sier Listuen.

-  Jeg fikk veldig sympati for ham. Han viser at han også har en ydmyk og beskjeden side. Han har verdighet og snakker ikke stygt om noen, sier Listuen.

I dokumentaren tar Listuen også opp de ubehagelige spørsmålene om forholdet til datteren, og hvordan det påvirkes av hans opptreden i media - for eksempel når han blir avfotografert mens han signerer brystet til en kvinne.-  Jeg vil anta at hun ikke setter voldsomt pris på det. Men jeg kan likevel ikke ta hensyn til det. Alle forlanger at jeg skal ta hensyn til kongehuset, men ingen forlanger at kongehuset skal ta hensyn til meg, svarer Høiby.

Høiby har etter hvert fått en plassering i media som ikke nødvendigvis er til hans egen eller omgivelsenes beste. Men Listuen mener Høiby ikke selv føler seg som noe offer for mediene.

-  Han er en glad gutt som liker når mediene ringer. Det er faktisk ikke med i dokumentaren min, men han ser rett og slett på Se og Hør-intervjuene som en jobb, avslutter Listuen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!