LANSERINGSFEST: Kjente personligheter som Linn Skåber (44) og Kristian Valen (39) er klar for TVNorge denne høsten. Foto: Jacques Hvistendahl
LANSERINGSFEST: Kjente personligheter som Linn Skåber (44) og Kristian Valen (39) er klar for TVNorge denne høsten. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Ekteskapseksperiment og Valen-comeback

Slik blir TVNorge-høsten.

FOLKETEATRET (Dagbladet): I dag røper SBS Discovery hva de har på høstprogrammet for hovedkanalen TVNorge, samt FEM, MAX, VOX, TLC og Discovery.

Til stede i Folketeatret er flere av de kjente TVNorge-profilene, som Ylvis-brødrene, Lilli Bendriss fra «Åndenes makt», Henriette Bruusgaard og flere Tangerudbakken-beboere, men også et par fjes som ikke tidligere har vært assosiert med kanalen dukket opp i dag.

Ekteskapseksperiment Et nytt TV-konsept er klar for TVNorge denne høsten.

Et ekspertpanel utgjort av blant andre sexolog Åshild Skogerbø og sosialantropolog Runar Døving har fått i oppgave å se til at flere nordmenn gifter seg - og muligens også skiller seg.

I programmet «Gift ved første blikk» har ekspertpanelet satt sammen par, som ikke møtes før under sin egen vielse.

Etter fire uker som ektepar, må paret bestemme seg for om de vil forbli i ekteskapet eller gå hver til sitt.

- Dette skal utfordre tanken om at forelskelse er den eneste veien til kjærlighet, sier Espen Skoland, kommunikasjondirektør i TVNorge og SBS Discovery.

Samler humorelite I tillegg til nevnte «Gift ved første blikk», har SBS Discovery-gruppen nok en nyhet på høstprogrammet.

Odd-Magnus Williamson, Hege Schøyen og Linn Skåber er blant de mange komikerne som medvirker i det ferske konseptet «Klovn til Kaffen» - et slags «Hver gang vi møtes» for norske humorprofiler.

Hver episode vil fokusere på én komiker, som får ansvar for å legge opp en drømmedag med blant annet underholdning, prøvelser og aktiviteter. Dagen avsluttes så med en middag hvor en av gjestene må tolke noen av hovedpersonens mest kjente karakterer.

- Dette blir givende, jeg får henge med noen av de morsomte menneskene jeg vet om, og i tillegg bestemme over de en hel dag, sier Odd-Magnus Williamson.

Også de kjente humorprofilene Espen Eckbo, Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen og Knut Lystad skal medvirke i programmet.

«Kanal Valen» Komiker Kristian Valen er også på plass i dag for å promotere sitt eget program «Kanal Valen».

I desember i fjor ble det nemlig kjent at Valen - som sist var på TV i sitt NRK-sendte humorshow i 2012 - gjør comeback på TVNorge. Valen har allerede sluppet låta «Drikk alt på bordet» i forbindelse med programmet, der han i den tilhørende videoen parodierer NRK-profil Leo Ajkic.

I programmet dukker komikeren opp i rollen som et utall kjente personligheter, i en verden der alle TV-kanalene er samlet under ett tak.

Blant de som får gjennomgå er blant andre Dronning Sonja og kaffekongen Herman Friele.

- Jeg kan nok se langt etter kanapeer på Slottet nå, sier Valen.

Ylvis går live Valen er heller ikke den eneste som gjør comeback på en SBS Discovery-kanal.

Også realityprogrammet «Big Brother», som ble sendt i Norge for første gang i 2001, er tilbake denne høsten, da på kanalen Fem.

Da brødrene Ylvisåker promoterte forrige sesong av «I kveld med Ylvis», endte de opp med å bli verdensstjerner. Til høsten er de tilbake med nok en sesong, sammen med Magnus Devold og Calle Hellevang-Larsen. Denne gang trapper de ned fra to sendinger i uka til én, men skal til gjengjeld gå live hver eneste uke.

Som Dagbladet tidligere har omtalt, har Henriette Bruusgaard gjort en helomvending i forhold til «Alt for Norge».

Etter å først ha varslet at hun ikke ville være med videre, ombestemte hun seg, og gikk med på å lage nok en sesong av programmet der norsk-amerikanere besøker Norge for første gang.