Eldrebølgen en seermagnet

'Alle' så Eldrebølgen i går kveld. NRK kan skryte av nesten 900 000 seere.

'Ut med håret en gang før du dør!' sang de 12 pensjonist-reality-deltakerne på NRK i går kveld. I dag fikk NRK vite hvor mange som ville se på Eva, Elsa, Thor Howard og resten av gjengen: 889 000 seere fulgte de spreke gamlingene fra begynnelse til slutt.

- Det er utvilsomt et veldig høyt tall, sier forsker Kristian Tolonen i markeds- og kommunikasjonsavdelingen i NRK.

Programmet ble sendt i går kveld klokka 20.30. På dette tidspunktet pleier NRK å ha rundt 600 000 seere. Til sammenlikning hadde reality-serien Sydenliv 607 000 seere på premieren i august.

TV-sjef Annika Biørnstad er stolt over resultatet.

- Vi er veldig glade for dette, sier hun. Men Biørnstad innrømmer at hun følte seg ganske sikker på suksess.

- Etter å ha sett sendingen i går, hadde jeg en veldig god magefølelse. Jeg sov veldig godt i natt, jeg var sikker på at dette kom til å gå hjem, sier hun.

- Hadde du sett programmet på forhånd?

- Jeg har sett sekvenser, men ikke det ferdig sammensatte resultatet. Jeg var tilstede på revypremieren og følte at her er det flotte mennesker og gode historer.

'Vil ha feelgood'

Biørnstad satser på at seertallene holder seg høyt.

- Med et sånt program er det veldig viktig at vi når bredt veldig fort. Hvis folk blir kjent med karakterene og engasjert av de små og store historiene, så er det grunn til å tro at det fenger. Folk vil ha litt 'feelgood'. Det er ingen allianser som må bygges for å komme i mål, alle deltakerne fullfører.

- Hvorfor er ikke dette et program for eldre?

- Fordi det er et menneskelig program. En 30-åring kan kjenne seg igjen på samme måte som en 70-åring når de skal fordele rom og bli enige om hvem som skal gjøre hvilke oppgaver. Deltakerne har livserfaring og noe å bidra med. Da de diskuterte aftenbnønn og tro i går, så forteller det at dette er mennesker som har vært gjennom en del. Dét tror jeg er noe vi liker å høre om, sier Biørnstad.

Selv er tv-sjefen så begeistret for personene at hun ikke helt har klart å velge en favoritt enda.

- Det er vanskelig. Tor er en søt og varm person. Randi med sitt sprudlende humør er en favoritt. Så har du Henry som er den dype med de kloke ordene.

- Men hvem er favoritten din?

- Tja, og så har du Birger som har en veldig spesiell historie, men det får vi høre mer om etter hvert, reklamerer Biørnstad og håper at du skal sitte klistret foran skjermen neste søndag også.

DISKUSJON:</B> Eva og Ivar er ikke enige. Men i motsetning til i andre reality-serier, trenger ingen av dem å være redd for å bli stemt ut.
ØVER PÅ REVY:</B> Målet er den store revyen. Kri, Thor og Randi øver.