Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Eldrebølgen skaffer seg manager

Revyen til Eldrebølgen er nå så populær at gjengen har skaffet seg egen manager. Oppdrag fra hele landet strømmer på.

DRAMMEN (Dagbladet): Alle pacemakere gledet seg da de 12 fra «Eldrebølgen» i går hadde nypremiere på sin revy i Drammens Teater. Stemningen var faretruende høy blant de 400 publikummerne, men alt gikk godt til slutt.

11 forestillinger skal spilles i Drammens Teater, og det er fullt hus hele veien. I fire dager før forestillingen møttes gjengen fra NRK-serien «Eldrebølgen» til oppfriskning av lærdommen, erfaringene og det gode humøret de skapte sammen gjennom ti uker på Solhov folkehøgskole i Troms.

Mange gode år

- De har vært kjørt hardt i disse fire dagene. Fra 10 om morgenen til 12 om kvelden. Men denne gjengen har en utrolig «gusj», sier instruktør Arne Lindtner Næss.

- Gusj?

- En egen evne til å være best når det gjelder. Jeg er imponert over hva de har fått til. Det var ikke mer som gikk galt på denne premiereforestillingen, enn hva det pleier å gjøre når de profesjonelle kjører revy. Uansett tror jeg ikke at publikum la merke til noe som gikk galt her i kveld.

Det var en svettevåt, men tilfreds bølge som lå skyllet opp på scenen etter endt forestilling.

- Et veldig flott publikum. Varme og rikelige, sa en stram pressemann Ivar Alver.

- Dette er livet. Nå skal vi leve til vi blir 120! Det blir 60 år til med amatørteater, det, sa en lykkelig Turid Ågren, nippende til et nyskjenket champagneglass.

Fri uten lønn

Om ikke i 60 år, bølgen skal duve videre en god stund ennå. Per Langsholt fra Rainbow Booking er hyret inn som truppens manager. Årsaken er en massiv interesse for gjengen fra hele landet. I juli skal de opptre i Harstad kulturhus, og i oktober drar de på en sju dagers tur med Hurtigruta for flere forestillinger om bord. Men mye annet er på gang.

- Det er veldig mange henvendelser. Fra Hordaland, Vestfold, Oppland, Telemark og Oslo. Det blir helt sikkert mye mer framover, tror Langsholt.

Eva Mannseth fra Oslo er den eneste av dem som er i full jobb. Hun har måttet ta seg fri uten lønn for å opptre. Hun er positiv til de mange nye planene, men ikke uten forbehold.

- På grunn av lærerjobben er det ikke bare ukomplisert med framtidige forestillinger. Nå får jeg dekket tap av lønn her, og det er jeg også avhengig av å få framover. Men det kan bli problematisk med vikarer og slikt om oppdragene kommer hist og her, i stedet for på rekke og rad.

- Føler du et visst press for å måtte være med?

- Det er vel en viss sjanse for at enten stiller alle, ellers stiller ingen, ja. Men jeg får vel jenke meg.

Frekk tykkas

De fleste deltakerne er enige om at livet er blitt nokså forandret etter «Eldrebølgen».

- Det er magi. Det virker som folk vi møter, føler at de treffer gamle venner, sier Ivar Alver.

- Ikke noe ubehagelig?

- Én eneste liten ting. En halvfull, ubehersket liten tykkas fra Nord-Norge kom bort til meg på Hurtigruta og spurte om jeg ikke hadde tafset på en av dansedamene. Hadde jeg vært alene da, ville jeg nok ha foretatt en korporlig avstraffelse.

- En...?

- Gitt ham skikkelig juling. Husk at vi eldre er full av potens og kraft, sier Alver.

Etterpå var det premierefest i Gildehallen i Aass Bryggeri. Men med ølkraner så nær, og så mange eldre, torde vi ikke å følge på.

I SVING PÅ NY: Eldrebølgen var samlet i Drammens Teater igjen i går. Nypremiere på revy og stor stemning. Ytterligere 10 forestillinger venter i den nydelige teaterbygningen. <!--/BTEK1-->
LAGER AVTALER: Per Langsholt organiserer for Eldrebølgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media