DEBATT

Eldreminister må være den mest populistiske statsrådsoppdiktningen i norsk historie

Gjenvalgsministeren.

20150911: Jette Christensen (Ap) og Erik Skutle (h) i Dagbladets valgbod. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
20150911: Jette Christensen (Ap) og Erik Skutle (h) i Dagbladets valgbod. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Alderdommen eksisterer ikke. Det finnes mennesker som er mindre unge enn andre, det er det hele», har forfatter og filosof Simone de Beauvoir sagt. Det synes jeg er fint sagt og mange kan kjenne seg igjen i det nå. Vi lever lenger, er friske lenger og ikke minst er sprekere lenger. Forskjellen på å være 60 år nå og for bare en generasjon siden er forskjellen mellom sofasitting og jogging tre ganger i uken.

Gruppen «eldre» finnes derimot i statistiske beregninger og de får nå sin egen minister. WHO definerer «eldre» som aldersgruppen mellom 60-74 år. Dette må være den mest populistiske statsrådsoppdiktningen i Norsk historie.

Hvis vi ser på velgerprofilene til alle partier etter oppslutning ut fra alder under forrige valg, kommer de aller fleste partier (utenom Venstre og Mdg) ut med størst oppslutning blant aldersgruppen 60-79 år. I følge den seneste velgerundersøkelsen har Frp hele 36% av sine velgere fra denne gruppen. De skal åpenbart få mer enn vafler og buttons for stemmen.

De skal få sin egen minister. Det mener jeg er helt urimelig. Denne gruppen er den blant voksne mennesker med flest interessegrupper og egne råd, med folk med god tid og høye stemmer. Og mens vi er inne på stemmer, denne gruppen har vært med å forme samfunnet slik det er nå gjennom nettopp stemmeseddelen lengst. Hvis vi ser slik på det er de den velgergruppen som allerede har sagt sitt flest ganger. I motsetning til de som skal betale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer