- Electronic wunderkinds

MTV omtaler Röyksopp som «superstars». Duoen har i dag fått sitt livs spilleoppdrag.

Røyksopp er nemlig inne på lista over de som skal spille på den prestisjefylte kvelden med MTV-priser i fleng.

- Two more superstars have been added to the MTV Europe Music Awards line-up: Röyksopp and Bon Jovi, skriver MTV i dag.

DE ELEKTRONISKE GENIERKLÆRTE er også nominert til fire priser totalt. De kjemper i kategoriene beste dance, beste nykommer, beste video (for «Remind Me») og beste nordiske artister. I den siste kategorien får nordmennene hard konkurranse fra Kent, Saybia, The Hives og The Crash.

Det er ikke småfolk Röyksopp møter backstage. De andre som skal spille er Robbie Williams, Christina Aguilera, Coldplay, Enrique Iglesias, Foo Fighters, Moby, Pink, Whitney Houston, Wyclef Jean, Eminem og Bon Jovi.

BLANT PRISUTDELERNE finner vi Anastacia, kjendisdatter Jade Jagger, skuespiller Rupert Everett, supermodell Esther Cañadas, Kylie Minogue, Pierce Brosnan, Halle Berry, Ronan Keating, Sugababes, FC Barcelonas Patrick Kluivert og en hel håndfull flere.

<> Røyksopp <>

RØYKSOPP FÅR SKRYT. - Den norske duoen begynte å eksperimentere med musikk i 1993. Med kombinasjonen av melodiske harmonier fra filmmusikk med retromelodier og istidsbeats eksploderte de i 2001. Mixen gir en unik sound, og de leverer garantert en magisk forestilling på showet i år, lover MTV.

DE ER BLANT DE HIPPESTE NÅ. Fire MTV-nominasjoner, en nettopp påbegynt arenaturné med Moby i Europa og fortsatt topp 40-plassering på den engelske albumlista gjør at Röyksopps status ute i musikkverdenen er høyere enn noensinne - 13 måneder etter utgivelsen av albumet «Melody A.M.».

Bandet har allerede en rekke priser på peishylla. Norske spellemenn for eksempel. I midten av oktober fikk Røyksopp prisen for beste album i britiske Dance Awards.

Prisutdelingen skjer i Barcelona 14. november. P. Diddy (Sean Combs) er kveldens vert.

VARMET OPP FOR MOBY:</B> Foto fra Oslo Spektrum i høst.