LEDER

Gjengkriminalitet i Oslo

Elefanten på Vestli

Dagbladet mener: Hvis det er noe myndighetene mangler kontroll over i Oslo, er det rusmarkedet.

Skyting: Politiet har rykket ut til Vestli i Groruddalen lørdag kveld etter meldinger om skyting og bråk mellom ungdommer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Skyting: Politiet har rykket ut til Vestli i Groruddalen lørdag kveld etter meldinger om skyting og bråk mellom ungdommer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Oslo opplever for tida en oppsving i gjengkriminaliteten. Ungdomsgjenger på særlig Vestli og Grorud har de siste ukene havnet i søkelyset etter vold, narkotikasalg og skyteepisoder.

Slikt setter et alvorlig preg på lokalsamfunnet. Ingen områder kan blomstre når kriminelle stadig tråkker i bedene. Men situasjonen er også blitt et storbypolitisk- og nasjonalt anliggende. Skildringene fra bydelene kan gi inntrykk av at omfanget er så stort, nytt og alvorlig at myndigheter og politi er i ferd med å miste kontrollen.

Det har politiet selv sett seg nødt til å avkrefte. Omfanget har økt, men det er snakk om rundt 150 kjenninger av politiet. De volder mye skade, men vi er ikke der at skansene faller i morgen.

Flere Frp-politikere har likevel ymtet frampå at, jo, nå skjer det: «Svenske tilstander» har emigrert til landet. Pekefingrene til henholdsvis byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og gruppeleder for Høyre, Eirik Lae Solberg, har også dirret i retning av hverandre den siste uka. Lae mener Johansen «bagatelliserer» omfanget, Johansen mener Høyre får skylde seg selv for manglende nasjonal oppfølging, samt ignoriering av områdene det gjelder da partiet satt med makta i 18 år i strekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer