Elegant Ferry

Bryan Ferry forfører med sin kulhet og sødmefylte melankoli. Men den udiskutable sjarmen og skjelvende stemmen var ikke nok til å lage en klassisk aften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Få vet at det var roadie Tom Skjeklesæther som satt oppunder lysriggen og drysset plastikksnø på Bryan Ferry under «A Hard Rain's Gonna Fall», da Roxy Music gjestet Chateau Neuf på «Siren»-turneen i 1975.

25 år seinere satt Skjeklesæther og 1400 andre i Oslo Konserthus og hørte en Ferry som gir rockere i sein middelalder et godt rykte. I motsetning til en mengde av sine samtidige fra 70-tallet, holder Ferry seg unna tåpelige gjenforeninger. Isteden spiller han inn andres låter.

Holder seg godt

For å yte sitt nye repertoar rettferdighet hadde Ferry derfor med seg både strykekvartett, blåserrekke, harpist, kontrabassist, pianist, gitarist og trommeslager når han i går gjestet Konserthuset. Det 13 mann sterke orkesteret fikk god anledning til å spille seg opp før Mr. Cool entret scenen først i fjerde låt. Til å være født det året krigen tok slutt holder han seg uforskammet godt. Som en eksklusiv nattklubbartist skrider han over scenen med små effektfulle dansetrinn og håndbevegelser. Eller han klamrer seg til mikrofonstativet med lukkede øyne og skjelvende, fintfølende røst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer