Elegant krimnestor

Adam Dalgliesh løser mordgåter i sedvanlig elegant og poetisk stil.

St. Anselm er et lite, isolert og forholdsvis eksklusivt teologisk college ved kysten i East Anglia - P.D. James' favorittåsted. En student blir funnet død på stranda, og alt tyder på at han omkom ved en ulykke. Men guttens velstående far er ikke fornøyd med denne konklusjonen og bruker sine kontakter for å få inspektør Adam Dalgliesh til å se på saken.

Alt er ikke bare vel ved St. Anselm. Kirken vil legge det ned, siden det er så lite, noe prost Cranmer ivrer for. Samtidig med Dalgliesh er også Cranmer der, noe som ikke er populært blant prestene på colleget. Et brutalt mord finner sted mens Dalgliesh er på besøk, og han blir naturlig nok satt til å lede etterforskningen.

Det er nesten unødvendig å si det, men dette er krimlitteratur på sitt beste. P.D. James har ikke mistet noe av sin styrke i en roman hun skrev i en alder av 80, plottet er like gjennomført og Dalgliesh like tillitvekkende i sin opprulling av saken. I sjangeren «britisk krim i klassisk stil» er P.D. James så absolutt nestoren.