Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Elektra» rundet en kvart milliard

Tre uker etter premieren har actionfilmen «Elektra», med norske Natassia Malthe i en av rollene, spilt inn 250 millioner kroner.

LOS ANGELES (Dagbladet): Men de amerikanske kritikerne var ikke videre begeistret. New York Post kalte filmen «dødelig kjedelig» i sin anmeldelse. I det hele

tatt har «Elektra» fått en kjølig mottakelse av de fleste toneangivende amerikanske avisene.

Den norske skuespilleren Natassia Malthe en ninja med et dødelig kyss i filmen. Åpningshelgen var 300 millioners-filmen den femte mest sette i USA, noe som blir betegnet som stor skuffelse for filmselskapet Fox. Etter 21 dager har filmen spilt 250 millioner kroner på verdensbasis, men USA-besøket er på synkende kurs.

-  Ikke så verst

Det er flere grunner til at over 100 millioner kroner i omsetning de første dagene er en skuffelse, men de to viktigste er at «Elektra» åpnet på hele 3200 kinoer i USA og at hovedrolleinnehaveren er den enormt populære tv-stjernen Jennifer Garner.

-  100 millioner er ikke så verst, da. Det var tross alt den helga veldig mange amerikanere satt foran tv-en for å se på Golden Globe-utdelingen og sesongstarten for amerikansk fotball. Men jeg har fått med meg at anmeldelsene ikke har vært all verden, sier Natassia Malthe til Dagbladet.

«Elektra» har norsk premiere 8.april og Malthe håper folk vil se filmen å gjøre opp sin egen mening.

Norgesbesøk

Kanskje dukker Natassia Malthe opp på den røde løperen i Oslo i april.

-  Fox har spurt om jeg vil komme på den norske «Elektra»-premieren, noe jeg har innmari lyst til, men jeg vet ikke om jeg får lov ennå. Et eventuelt norgesbesøk avhenger av hvorvidt produsentene av hennes neste film vil gi henne fri. I april er nemlig den norske skuespilleren på filminnspilling i Kina, hun har fått hovedrollen i filmatiseringen av dataspillet «Dead Or Alive» med i underkant av 200 millioner i budsjett.

I USA

Magnus S.

Rønningen

PENGER I KASSA: Jennifer Garner gjør det hun kan i «Elektra», men kritikerne lar seg ikke begeistre.