Elektriske Janelle!

Funk-dronningen som aldri har levert en dårlig konsert.

Skuffer aldri: Janelle Monáe livnet opp sommeryre Oslo-borgere med sitt skuddsikre liveshow.   Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Skuffer aldri: Janelle Monáe livnet opp sommeryre Oslo-borgere med sitt skuddsikre liveshow. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

KONSERT: Hun har vært en Øya-favoritt siden sin første spillejobb på festivalen i 2008, og torsdag var Janelle Monáe nok en gang tilbake for å glede oss med sin hvite signaturuniform og sagnomsuste liveshow.  

Siden forrige besøk var setlisten oppdatert med spor fra fjorårets flotte «The Electric Lady», men det var ikke overraskende «The ArchAndroid»-klassikerne «Cold War» og «Tightrope» som sørget for den største wow-faktoren - selv om Miguel-samarbeidet «PrimeTime» også ble en spesielt magisk affære i den norske kveldssola.  

Med sin strålende James Brown-cover («I Got You»), var Monáe i tillegg en levende inkarnasjon av den avdøde Kongen av Funk, der hun fikk sommeryre Oslo-publikummere til å vrikke på både armer, bein og pelvis.  

Nå kan det selvfølgelig debatteres at Janelle Monáe til stadighet leverer den samme konserten, men hennes skuddsikre blanding av superband, sceneperfeksjonisme og feilfri vokal har enda igjen å bli kjedsommelig for undertegnede.