Elektronikk og kjærlighet

Den franske duoen Air synes den elektroniske musikken er blitt for kald. Derfor er den nye plata «Talkie Walkie» full av kjærlighet og ømme følelser. Les alle dagens plateanmeldelser

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARIS (Dagbladet): - Vi føler at den elektroniske musikken er blitt litt uten kjøtt og blod. Den er kald. Vi ville føye til noe mer menneskelig. Det skal ikke bare være teknologi og maskiner. Vi ville ha ømme følelser. Vi trenger det i et hardt liv. Alt dreier seg heller ikke om sex, sier Nicolas Godin, den ene halvdelen av Air.

Nysgjerrige

Air ønsket en ny giv etter det forrige albumet, «10,000 Hz Legend», som ikke fikk den helt store mottakelsen.

- Vi ville åpne musikken. Den hadde lenge vært så full av ting som måtte ut. Først var det turneen, med over 100 konserter. Så fikk vi begge barn - ja, ikke sammen, da. Så laget vi ei remiksplate og skrev et musikalsk bakteppe for den italienske forfatteren Alessandro Barrico, så skrev vi 19 elektroniske låter til den franske koreografen Angelin Preljocajs ballett «Near Life Experience». Til slutt laget vi ei plate bare for oss, «Talkie Walkie», ramser Jean-Benoît Dunckel opp.

Før det hadde duoen også skrevet musikken til Sofia Coppolas film «Virgin Suicides». Air synes det er berikende å lære av andres erfaringer. De vil vite alt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer