Elektronisk fest

Way out North samler den mest spennenende norske elektroniske musikken på én eneste CD, i et internasjonalt framstøt. Lørdag står banda atttpåtil på samme scene på Rockefeller.

DET ER DEN EVIGE IDEMASKINEN og idealisten Peer Osmundsvaag som står bak både CD-prosjektet og konserten.

- Jeg ender alltid opp med å gjøre de vanskelige tinga. Om det ikke er vanskelig, er det ikke interessant. Jeg lærer aldri, flirer han.

Osmundsvaag har stått i bresjen for en gedigen dugnadsinnsats for å få stablet prosjektet på beina.

Nå har han altså lykkes med å samle 14 av Norges største håp på på en samle-CD som skal følge med Jockey Slut, det mest respekterte dansemusikk-magasinet i verden. 50 000 CD\'er legges ved desember-utgaven av magasinet.

- Alle plateselskaper, konsertsteder, musikkmagasiner, booking-agenter, radiostasjoner og djs verden over med respekt for seg selv, leser dette magasinet inngående. Det er det eneste magasinet som setter utelukkende fokus på musikk, og ikke på fashion, dop og sosiale aspekter rundt musikk, sier Osmundsvaag.

OG GODBITENE STÅR I KØ, både på CD\'en og på scenen i morgen: Flunk, King Midas, Salvatore, Palace of Pleasure, Frost, Mental Overdrive, Illumination, Sternklang, Tøyen, Slowpho, Slowsupreme, AM + UV, Fenomenon og Athome Project.

- Dette vil generere stor interesse. Det er jeg sikker på. Alt kan skje nå. Norsk musikk er hot som bare det i Europa nå. Det er ikke hype, det er realitet. Den økende bevisstheten rundt norsk musikk er rett og slett formidabel, sier Peer.

- Hva er grunnen?

- Vi er sære. Det finnes ingen benevnelser som passer til musikken vi produserer heller lenger. Det er så mangeslungent. Ikke er det ren house, ikke elektronica, ikke dance. Det er en hybrid. Vi må finne på et nytt ord snart. Ja, nå som vi har funnet på så mye ny musikk, sier Osmundsvaag.

- Ja, men dette treffer så godt tidsånden. Det er symtomatisk for tiden at at folk åpner dørene for mer enn en sjanger, registerer han.

TIL SAMMEN 44 ARTISTER skal opptre på de to scenene på Rockefeller. Fem band på hver av scenen, i tillegg til flere DJ-sett.

- En god salig gjeng blir det. Det er mange krefter som forener seg nå. Alle bidrar med sitt. Banda spiller gratis. Alle inntektene fra konserten går rett inn i CD-prosjektet. Vi står uavhengig av den etablerte platebransjen. Vi kan ikke sitte og vente lenger. Vi må gjøre noe, innser Peer. Alt også til publikums beste.

- Jeg tror du får mange musikkminutter for pengene her. Og så kan folk drikke seg fulle til støtte for norsk musikk. Da kan de ha god samvittighet!, ler Peer.

EN LANG REKKE INTERNASJONALE MUSIKKMEDIA vil også ta turen til Rockefeller. En ny, unik profileringsmulighet for norsk moderne musikk. For ikke å tenke på verdien samle-CD\'en kan få. En åtte siders booklet vil følge med CD\'en. Den vil gi utførlig presentasjon av bandene. CD\'en vil også følge med musikkmagasinet MUTE i februar. Noen av banda vil også legge ut på turne.

- Det som er så fint med en slik samling, er at du får du alt på en gang. Om du sender over 14 CD\'er med norsk musikk til England og USA kan du være sikker på at de aldri blir hørt. Uansett hvor god kompis du er, setter de 13 av dem på hylla og hører på en.

King Midas, som har fått stor oppmerksomhet i England den siste tiden, er ett av bandene som skal trekke folk til Rockefeller lørdag.

- Dette er inspirerende for oss alle. Vi trekker dette lasset sammen, sier vokalist og frontfigur Ando Woltmann.

DEN STORE ELEKTRONISKE FESTEN WAY OUT NORTH, TIME FOR TIME:

Scene 1:

21.30 Flunk

22:30 Slowpho

23:30 Athome Project

00:30 Tøyen

01:30 MR SGP

Scene 2:

22:00 AM + The UV

23:00 Frost

00:00 King Midas

01:00 Salvatore

02:00 Sternklang

Palace of Pleasure, Illumination og Peer spiller som djs ut over kvelden og natta.

Info om arrangementet og Rockfeller finner du her

MANNEN BAK:</B> Peer Osmundsvaag har samlet kremen av norsk elektronika til fest.