Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Elektronisk konge

Erlend Øye har ikke kjæreste som sin bandkollega i Kings of Convenience. Men nå har han et soloprosjekt med elektronikk og geografi i fokus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kings of Convenience har nettopp sluppet remix-albumet «Versus». Nå går den ene halvdelen solo.

Ti låter fra ti byer

Erlend Øye skal lage 10 låter fra 10 byer med 10 artister, og håper han kan samarbeide med band som Röyksopp, Cornelius og Sneaker Pimps.

Plateselskapet sponser flyturene, men var ikke så gira på forslaget i starten. Nå har Erlend fått materiale i posten, og selskapet likte det de hørte.

Elektronisk

Musikken blir elektronisk. Øye har fått smaken på både elektronisk musikk og geografi etter all reisinga han har gjort i det siste.

I spilleren har han for tida Italias forslag til gjennomhøring. Det fungerer slik at de aktuelle musikerne sender Erlend forslag, han jobber med teksten, og så møtes de i artistens hjemby og spiller musikk.

Han har vært i Helsinki, Turku, Udevalla, London. Nå står Roma, San Fransisco, Berlin og Melbourne for tur. Det kan høres ut som reneste eurovisjonen, men det er det heldigvis ikke. Erlend Øye håper å få hjelp fra artister han har hjulpet tidligere.

- Jeg håper Röyksopp er med siden jeg sang på deres plate, sier han til Petres Kaliber.

Kings og Convenience har også remixet Cornelius, og det er grunn til motytelse.

Lenge til neste Kings of Convenience

Erlend får seg en flytur så lenge han finner noen som vil samarbeide med ham. Og det gjør han nok.

Neste plata fra Kings of Convenience kommer ikke før tidligst januar 2003. Duoen har bestemt seg for å ta seg god tid. Øyes soloplate kan slippes til sommeren. Og selv om bandet driver med elektronisk musikk for tiden kan Convenience-fans slappe av:

- Den neste plata blir nok akkustisk basert som den forrige, sier Øye.

Og Erik Glambæk-Øye skal være bare glad til for partnerens soloambisjoner:

- Han har kjæreste og jeg har soloprosjekt.

Kings of Convenience kan du lese mer om på deres nettsider.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!