FIRE DAGER VINDTORN:   På jakt etter regnbuens tangenter ...i dag er Drammen igjen klar for å kaste glans over byens poet, herr T. Vindtorn, som døde så alt for tidlig, men ordene hans lever herrens glade dager derpå. Foto: NTB Scanpix
FIRE DAGER VINDTORN: På jakt etter regnbuens tangenter ...i dag er Drammen igjen klar for å kaste glans over byens poet, herr T. Vindtorn, som døde så alt for tidlig, men ordene hans lever herrens glade dager derpå. Foto: NTB ScanpixVis mer

Elektroniske drømmer

Alfabetet ber deg om å stoppe i Drammen, avstigning på verbets side.

Kommentar

Sakset fra år 1996:

natten er dagens oppspilte barndom.

Godt sagt, Vindtorn, ettersom verden er konstant ond. Russera holder på. Religiøse idioter ditto. Amerika har noia og vi glade nordmenn - med båter, biler, hytter, sykler, seilbrett, bergensere, Norges Fotballforbund, Syden, Thailand, pelser, ulver, veganer, engleskoler, NAV, fallende kronekurs, kurs i batikk og afrikanske trommer, tøvete journalister, gamle surrebukker som aldri vil gå av med pensjon, Jon Gelius, Hege Storhaug, Klassekampen, Martin Kolberg, LO-lønn, DN, New York-turer, heiskort, fleksikort, gullkort, fuglebikkjer, Birken, Tesla, matbilder på Face, sushi og mer enn noensinne-kortet - ja, hva gjør vi når dommens dag banker på og spør om vi kan felle noen trær og bygge et lite hus?

Jo, vi syter og vi syter mer. Men, vi har Erna da, og hennes blå regjeringen, hvis største visjoner for framtida er (trommevirvel): Skattelette og få Per Sandberg, nei muslimene ut av landet.

Ja, noe sånt kan da man vel ikke skrive i 2015, så vi lar det ligge og noterer følgende:

For pokker, og litt poker, nå er det rom for moden surrealisme i disse vanvittige dager og netter, som snart går over i historien som syternes epoke.

Latsabber og andre folk, det er vårlige grunner til å bråstoppe i Drammen der det i dag åpner en firedagers festival viet den avdøde poet Vindtorn:

en gang lot vi dampmaskiner og hjerteslag beseire rommet

Her blir det poesi og formidling for små og store tuftet på Vindtorns univers. Vi snakker utstillinger, stuntpoesi, performance, rockepoesi, kunst, musikk og forfattermøter.

Unge slampoeter, hip hop, Michael Krohn fra Raga Rockers som går nesten solo, Jan Erik Vold, Torgeir Rebolledo Pedersen, Ragnar Hovland, Odd Nordstoga, Herborg Kråkevik, Stein Versto og Terje Dragseth er bare noen av de forfatterne og artistene som er med i år:

en jazz trøkk i trynet på drømmen kledd i rødt blatt og hvitt.

Drammen i dram og solskinn har ikke eget litteraturhus, jo forresten, de har fabelaktige Drammensbiblioteket som er den optimale hovedarenaen for festivalen, men det blir også aktiviteter i Drammens Teater og Union Scene. Poesifestivalen avsluttes med utdelingen av Triztan Vindtorn poesipris i teateret førstkommende lørdag, tidligere vinnere er SteinMehren og Terje Dragseth.

la oss samles rundt leirbålet for å diskuterer avstanden fra bris til orkan.

Tektsutdragene i denne CIA- saken er hentet fra Vindtorns bok, «mellom barken og verden», (Aschehoug forlag 1996).

Tut, tut, hilsen farmor.