Elektrosjokk fra Bertine

Torsdag har Bertine Zetlitz nye single «Girl Like You» premiere. Dagbladet har hørt flere smakebiter fra albumet «Sweet Injections».

«Sweet Injections» peker seg ut som vinterens kanskje mest spennende norske popalbum, og med smakebiten «Girl Like You», som har radiopremiere på torsdag, framstår Bertine Zetlitz i råmoderne elektroskrud, velegnet både for eteren og dansegolvet.

Tidsriktig

Albumet, som gis ut 24. februar, er Bertine Zetlitz{rsquo} tredje. Det forrige, «Beautiful So Far», kom i 2000, samtidig med Oslo-kvinnens forfatterdebut «Og dagen inntil nå er god». Albumdebuten kom med «Morbid Latenight Show» i 1998.

På «Sweet Injections» har Bertine Zetlitz jobbet med fire ulike superprodusenter i London.

Førstesingelen «Girl Like You» er skrevet av Bertine og produsent Richard X, som også var mannen bak Sugababes' kjempehit «Freak Like Me» i fjor.

Electroclash

2002 var året da såkalt electroclash ble den riktigste sjangeren å namedroppe i trendy musikkretser, og på «Girl Like You» trår Richard X og Bertine rett inn i denne trenden, men uten å miste popgrepet. Låten har et umiskjennelig 80-tallspreg og drives fram av et suggererende elektrogroove, synthstrykere og en sterk melodiføring.

R&b og rein pop

Dagbladet har også hørt andre smakebiter fra «Sweet Injections». Åpningssporet «For Fun» er en electro/R&B-syntese ikke ulikt det det superhippe produsentteamet The Neptunes holder på med. Produksjonen er det Magnus Fiennes, broren til skuespilleren Ralph Fiennes, som står bak. Han er også medsammensvoren på «Twisted Little Star», som er en reinskåren poplåt med en sterk og umiddelbar melodi, ikke ulikt de mest poppete øyeblikkene på «Morbid Latenight Show». Fiennes makter også å gi Bertine et mørkere og mer dramatisk uttrykk på «Armies Loose» .

De to andre produsentene på plata er Björks gamle fødselshjelper Howie B og den mer ukjente israeleren Yoad Nevo.

SPENNENDE: Bertine Zetlitz med nytt popalbum.