Elementært

Sherlock Holmes er et glidemiddel for nyliberalismen.

GLIDEMIDDEL: Som Magnus Marsdal i sin tid beskyldte Lille Lørdag for å være, er denne serien et glidemiddel for nyliberalismen. Norsk fjernsyn har aldri vist et mer vellykket argument for privatisering av offentlige tjenester, aldri lagt fram et sterkere forsvar for det offentlig-private samarbeidet, skriver Knut Nærum i lørdagskommentaren.
GLIDEMIDDEL: Som Magnus Marsdal i sin tid beskyldte Lille Lørdag for å være, er denne serien et glidemiddel for nyliberalismen. Norsk fjernsyn har aldri vist et mer vellykket argument for privatisering av offentlige tjenester, aldri lagt fram et sterkere forsvar for det offentlig-private samarbeidet, skriver Knut Nærum i lørdagskommentaren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg skyver arbeidet foran meg. Jeg tenker med uro på fester jeg skal på. Begge deler går som oftest helt greit, og utarter ofte til regelrett trivsel. Det er bare ikke min stil å glede seg til noe som helst. Jeg er mer av en gruer. Selv det å se på tv fortoner seg ofte, i hvert fall på forhånd, som en sur plikt. Men den tredje sesongen av Sherlock, som begynte å gå på NRK1 sist fredag, er en av de svært få tingene jeg har gledet meg til, lenge.

Hver av de to første sesongene er sett på tv, innkjøpt på dvd og sett igjen, hyppig. Jeg har anbefalt serien for alle som har beveget seg innenfor hørevidde, og - når jeg heller burde ha sovet - beveget meg langt ut på nettet for å lese teorier om hvordan Holmes overlevde fallet fra taket av St. Bartholomew-sykehuset i slutten av sesong to. Sånn er det altså å være fan, har det slått meg, og det ble brått vanskeligere å se ned på de unge menneskene som er besatt av for eksempel Justin Bieber. Selv når jeg prøvde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer