Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Elevene får gratis skolebøker

Blir en viktig del av statsbudsjettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Innføring av gratis skolebøker i videregående skole blir en viktig del av innholdet i Kunnskapsdepartementets forslag til statsbudsjett i 2007, skriver VG.

Avisa tror læremidlene i det første budsjettåret vil bli gitt gratis til elever som starter sitt andre år på videregående skole. Dette er de samme elevene som denne høsten startet i første klasse, og som måtte kjøpe helt nye skolebøker som en del av Kunnskapsløftet.

Det er SV og Aps representanter i Stortingets fagkomité som nå krever gratis læremidler fra og med høsten 2007.

- Jeg føler meg trygg på at vi vil følge opp løftet om gratis skolemateriell, uttaler Lena Jensen (SV) i Stortingets utdanningskomité til VG.

Statsbudsjettet legges fram 6. oktober. VG mener ordningen gravis vil utvides si de to neste års statsbudsjetter. 

  • Les Dagbladet.no/litteratur
    Hver torsdag sender Dagbladet ut nyhetsbrevet Kulturavisa, hver mandag kommer Litteraturavisa. Nyhetsbrevene inneholder nyheter fra inn- og utland, og er helt gratis. Meld deg på:
    litteraturavisa kulturavisa
    Navn:
    E-post:
KOSTBART: Skolestart er en stor utgiftspost for elever i videregående skole. Det vil regjeringen ha en slutt på. Foto: IDA VON HANNO BAST
KOSTBART: Skolestart er en stor utgiftspost for elever i videregående skole. Det vil regjeringen ha en slutt på. Foto: IDA VON HANNO BAST Vis mer