Elgen synger klassisk

- Bedre enn Dance With a Stranger.

- Dette er det mest vanvittige jeg har vært med på, sier Øyvind «Elg» Elgenes. Vokalisten i Dance With a Stranger gir ut plate med klassisk musikk. Etter mange år som rockevokalist har han funnet tida moden for noe ganske annet. Nå er det karer som Fauré, Schubert, Britten, Strauss, Händel og Holst som har skrevet låter for «Elg». For tre år siden innledet han et konsertsamarbeid med pianisten Grete Helle Rasmussen - hun med bakgrunn fra klassisk musikk, han fra noen tusen røykfylte konsertlokaler. Siden har de møttes jevnlig og øvd på stoffet som nå foreligger på plata «Remembrance».

Bedre enn Stranger

- I pop og rock inneholder låtene bare noen veldig få høydepunkter. I klassisk er de intense øyeblikkene til stede hele tida. Dette er jo mye bedre stoff enn Dance With a Stranger, sier skogens konge uten å blunke.

- Aldri har jeg beveget meg i mer musikalsk behagelig landskap enn dette.

Grete Helle Rasmussen tror det er en fordel for «Elg» ikke å ha klassisk bakgrunn.

- Han har ikke dette skolerte filteret som andre klassiske musikere har i tilnærmingen til stoffet. En klar fordel, da får han en nærhet til musikken som synes å ha blitt borte i mange av dagens framføringer.

Prøvde seg

Den moderne musikkhistorien er full av tilfeller «rock goes classics», eller motsatt. Verstingene i så måte er kanskje Kiri Te Kanawa i «West Side Story», eller Michael Bolton som dessverre ga ut operaplate. Men Helmut Lotti kommer selvfølgelig som ei kule på hatlista. Våre venner frykter ikke at de skal havne der.

- For ikke lenge siden opptrådte vi på et møte i Norske Sangpedagogers Forum. Responsen var overveldende positiv, og da har vi jo allerede overlevd løvens hule.

DANSER MED NYE VENNER Øyvind "Elg" Elgenes - her sammen med pianist Grete Helle Rasmussen og lydteknikerHelge Havsgård Sunde.