Eli Hagen skjønner ikke Mina-bråket

Hadjian kan få jobb i New York.

(Dagbladet.no): Mina Hadjians tid i Radio Tango ble kort.

Hun ble ansatt i oslokanalen i desember, men nå er Hadjian på vei ut igjen. Også denne gangen er oppsigelsen ledsaget av høylytt krangel og trusler om rettssak.

Eli Hagen - programlederkollega i «Studio Fem» - forstår ikke hvordan det kan storme så fælt rundt Mina.

- Hun er en så festlig jente, som absolutt ikke er vanskelig å samarbeide med. Mina er en gladjente - blid og sprudlende, sier Hagen til Dagbladet.no.

- Var illojal

Radio Tango ønsker ikke å si noe som helst om konflikten, fordi den er en personalsak som kan ende i retten.

I oppsigelsesbrevet heter det imidlertid at Hadjian har vært illojal i forhold til arbeidsgiver og annonsører. Hun skal også ha forkortet eller avlyst sendinger uten gyldig grunn.

Mina har hatt et tøft program i det siste, og har måttet kombinere programlederjobben i Radio Tango med jobben i FEMs seerallergiske «Studio Fem».

Nina Lorgen Flemmen - programsjef for FEM - har ikke hørt noe om at jobbene har vært for vanskelig å kombinere.

- Vi har ikke hørt noe fra Radio Tango om det. Mina har alltid vært punktlig, positiv og flink til å komme med tilbakemeldinger, sier Lorgen Flemmen til Dagbladet.no.

Vurderer New York

Produsent for «That Mina Show», Patrizia Mazzuccolo, har ikke fått beskjed om hun også må slutte i Radio Tango, men tror uansett det blir umulig å jobbe videre der uten Hadjian.

- Jeg står 100 prosent bak Mina. Hun er veldig unik, og krever mye av folk. Men det er bare positivt, sier Mazzuccolo.

Hun sier møtet i går - der ledelsen la fram oppsigelsen - kom overraskende.

-  

- Hele opplegget var tidvis veldig uprofesjonelt. Vi hadde for eksempel bare to redaksjonelle møter på fire måneder - vi maste og maste på å få møter for å diskutere programmet. Men det skjedde ikke.

Mazzuccolo håper å få jobbe med Mina igjen - og gjerne i utlandet. Hadjian og produsenten har allerede diskutert programmet med kontakter i New York og London.

- Vi ser på forskjellige ting, det kan være med dette programkonseptet eller noe helt annet. Så lenge man er profesjonell og vet hva man gjør kommer det åpninger, sier hun.

Mangler humor

Advokat Tor Erling Staff vil ikke kommentere eventuelle samtaler med nye arbeidsgivere.

Han mener imidlertid at ledelsen i Radio Tango ikke har den samme takhøyden som mange av kollegene i utlandet. For eksempel har Howard Stern - som Mina klaget sin nød til via radioprofilens telefonsvarer - fått tøyse med sjefene sine i årevis.

- Radio Tangos sjefer har åpenbart ment det var greit å tulle med alle, bare ikke med dem, sier Staff til Dagbladet.no.

Han regner det som sannsynlig at saken ender i retten.

- Arbeidsgiver har forsømt sine plikter. Den redaksjonelle ledelsen har vært fraværende, sier advokaten.