Eli Kari Gjengedal fikk oppfylt «våt drøm»

Men værmelderen gir seg ikke selv om hun har sikret seg verdensrekorden.

VERDENSREKORDHOLDER: Eli Kari Gjengedal satte verdensrekord kl 09.31. i dag, etter å ha ledet værmeldingen 24 timer i strekk. Foto: Thomas Rasmus Skaug
VERDENSREKORDHOLDER: Eli Kari Gjengedal satte verdensrekord kl 09.31. i dag, etter å ha ledet værmeldingen 24 timer i strekk. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

(Dagbladet): I et glass-studio på Domkirkeplassen rett ved Karl Johan i Oslo har Eli Kari Gjengedal (41)  meldt været i 24 timer i strekk.

Dermed kan hun skryte av å ha ledet verdens lengste værmelding, melder TV 2 i en pressemelding.

Skal fortsette Det har ifølge TV 2 aldri vært satt rekord i værmelding tidligere, men hun måtte holde på i minst 24 timer for å få den godkjent.

Idet sendingen snart bikker 25 timer holder Gjengedal fortsatt koken, og hun skal fortsette til hun ikke orker mer, muligens fram til nyhetene 18.30. 

 - Dette er en våt drøm for en værmelder som vanligvis blir kutta etter to og et halvt minutt på skjermen, sa Gjengedal til Dagbladet i forkant av rekordforsøket.

- Endelig har vi nok tid til å gå inn i alle fylker i Norge på en ordentlig måte. Vi skal snakke om hvert eneste lille dalfære dette landet har, vi skal ut i verden og se på forskjellige værfenomen, vi skal kåre folkets værmelder, vi skal snakke med andre værankere rundt omkring i verden - dette blir gøy, sa hun til Dagbladet.

Melker snakkis Hele sendingen vises på TV2.no, i tillegg til at Gjengedal har og ledet alle værsendingene på TV 2 og Nyhetskanalen det siste døgnet. 

- Jeg skal varsle så lenge jeg orker, non stop. Jeg og to meterologer skal sitte og analysere været, og rett og slett melke verdens største snakkis: Været. 
 
Etter en pause i TV 2, der hun blant annet var innom NRK, og ble spaltist i Dagbladets helgeavis, ble det i april kjent at hun gikk tilbake til TV 2, i den nyoppretta stillingen som værsjef.