Eli Kari Gjengedal har fått ny jobb

- Det er helt kjempefantastisk!

NY JOBB: Eli Kari Gjengedal er ansatt som redaksjonssjef for vær i TV 2, og begynner i jobben 1. juni. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY JOBB: Eli Kari Gjengedal er ansatt som redaksjonssjef for vær i TV 2, og begynner i jobben 1. juni. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gjennom 12 år som værmelder i TV 2 overrasket Eli Kari Gjengedal (41) TV-seerne både titt og ofte.

I 2011 gjennomførte hun en værsending iført romdrakt, og i sin siste sending på kanalen ble hun plutselig usynlig.

Men selv om det kun er litt over et år siden nygifte Gjengedal sluttet i kanalen, og værmelderen i mellomtida har blitt spaltist for Dagbladets helgeavis, kommer hun nå tilbake til kanalen i den nyoppretta stillingen som værsjef.

- Drømmejobben - Det er helt kjempefantastisk. Jeg gleder meg sånn! For meg er det drømmejobben, sier en tydelig fornøyd Gjengedal til Dagbladet.

- Hva går jobben ut på?

- Den går ut på å forvalte og å videreutvikle værsendingene på TV 2, hvor jeg skal dra lasset inn i framtida og det variable været som venter oss, sier hun.

- Kan seerne forvente flere stunts framover?

- Ja, det blir masse stunting. Så lenge TV 2 er med på det håper jeg vi får til mye gøy, slik at TV 2-været blir spennende. Men vi skal selvfølgelig samtidig holde oss i tøylene slik at vi leverer det korrekte værvarselet, sier hun.

Hun forteller at selv om hun går inn i ny jobb, slutter hun ikke å skrive for helgeavisa til Dagbladet.

Nyoppretta stilling Nyhet- og sportsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, forteller at stillingen er helt ny.

- Det er en stilling vi ikke har hatt tidligere. Vi mener hun er perfekt i en sånn jobb - hun skal være ansvarlig for å videreutvikle været, og for rekruttering av nye vær-ankere. Hun skal også ha ansvar for all kontakt inn mot StormGeo, som er vår samarbeidspartner på vær, fortsetter han.

Han forteller at de er glade for at Gjengedal nå blir å se i korridorene igjen.

- Eli Kari puster vær, tenker vær, og har et brennende engasjement innen vær. Da hun slutta i TV 2 i fjor så var vi veldig lei oss. Det var ikke noe vi ønsket. Da vi så at hun var ledig på markedet igjen, avtalte vi en prat. I løpet av en kaffekopp hadde vi blitt enige om at vi skulle samarbeide igjen, sier han.

- Vi ønsker å skille oss ut Han utelukker ikke at seerne vil se flere vær-stunts på skjermen når Gjengedal returnerer.

- Vi ønsker å skille oss ut, og vi ønsker å være kreative, så det er selvfølgelig litt av tanken at Eli Kari skal bruke sin kreativitet også i jobben som sjef. Så det kan godt være at det blir en del nytenkning, og en del ting seerne ikke har sett før, sier Årsæther.

Vær-redaksjonen i TV 2 ligger nå under den nyoppretta avdelinga «aktualitet», og Gjengedal skal da rapportere til aktualitetsredaktør Gerhard Helskog.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer