NY JOBB: Eli Kari Gjengedal er ansatt som redaksjonssjef for vær i TV 2, og begynner i jobben 1. juni. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY JOBB: Eli Kari Gjengedal er ansatt som redaksjonssjef for vær i TV 2, og begynner i jobben 1. juni. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Eli Kari Gjengedal har fått ny jobb

- Det er helt kjempefantastisk!

(Dagbladet): Gjennom 12 år som værmelder i TV 2 overrasket Eli Kari Gjengedal (41) TV-seerne både titt og ofte.

I 2011 gjennomførte hun en værsending iført romdrakt, og i sin siste sending på kanalen ble hun plutselig usynlig.

Men selv om det kun er litt over et år siden nygifte Gjengedal sluttet i kanalen, og værmelderen i mellomtida har blitt spaltist for Dagbladets helgeavis, kommer hun nå tilbake til kanalen i den nyoppretta stillingen som værsjef.

- Drømmejobben - Det er helt kjempefantastisk. Jeg gleder meg sånn! For meg er det drømmejobben, sier en tydelig fornøyd Gjengedal til Dagbladet.

- Hva går jobben ut på?

- Den går ut på å forvalte og å videreutvikle værsendingene på TV 2, hvor jeg skal dra lasset inn i framtida og det variable været som venter oss, sier hun.

- Kan seerne forvente flere stunts framover?

- Ja, det blir masse stunting. Så lenge TV 2 er med på det håper jeg vi får til mye gøy, slik at TV 2-været blir spennende. Men vi skal selvfølgelig samtidig holde oss i tøylene slik at vi leverer det korrekte værvarselet, sier hun.

Hun forteller at selv om hun går inn i ny jobb, slutter hun ikke å skrive for helgeavisa til Dagbladet.

Nyoppretta stilling Nyhet- og sportsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, forteller at stillingen er helt ny.

- Det er en stilling vi ikke har hatt tidligere. Vi mener hun er perfekt i en sånn jobb - hun skal være ansvarlig for å videreutvikle været, og for rekruttering av nye vær-ankere. Hun skal også ha ansvar for all kontakt inn mot StormGeo, som er vår samarbeidspartner på vær, fortsetter han.

Han forteller at de er glade for at Gjengedal nå blir å se i korridorene igjen.

- Eli Kari puster vær, tenker vær, og har et brennende engasjement innen vær. Da hun slutta i TV 2 i fjor så var vi veldig lei oss. Det var ikke noe vi ønsket. Da vi så at hun var ledig på markedet igjen, avtalte vi en prat. I løpet av en kaffekopp hadde vi blitt enige om at vi skulle samarbeide igjen, sier han.

- Vi ønsker å skille oss ut Han utelukker ikke at seerne vil se flere vær-stunts på skjermen når Gjengedal returnerer.

- Vi ønsker å skille oss ut, og vi ønsker å være kreative, så det er selvfølgelig litt av tanken at Eli Kari skal bruke sin kreativitet også i jobben som sjef. Så det kan godt være at det blir en del nytenkning, og en del ting seerne ikke har sett før, sier Årsæther.

Vær-redaksjonen i TV 2 ligger nå under den nyoppretta avdelinga «aktualitet», og Gjengedal skal da rapportere til aktualitetsredaktør Gerhard Helskog.