TØFT Å TAPE: Operasanger Eli Kristin Hanssveen har fått mye positiv oppmerksomhet. Men i går fikk hun færrest stemmer og måtte dermed forlate programmet.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TØFT Å TAPE: Operasanger Eli Kristin Hanssveen har fått mye positiv oppmerksomhet. Men i går fikk hun færrest stemmer og måtte dermed forlate programmet. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Eli Kristin fikk trøst av dattera Johanne Isabel (4)

Nå er det bare tre deltakere igjen.

(Dagbladet): - Det har vært utrolig spennende å være med. Nå er jeg helt tom. Jeg vet ikke hva jeg føler, sa Eli Kristin Hanssveen da det ble klart at hun måtte forlate «Stjernekamp» i kveld.

NRKs dame kom løpende med serviett da tårene rant nedover kinnene til taperen.

- Jeg vil si så lite som mulig akkurat nå, sa hun før dattera Johanne Isabel på fire år kom løpende og klemte mamma.

- Jeg vil danse, sa Johanne, og mora danset litt med henne og tørket tårene. 

- Tenk på hvor langt du er kommet, og hvor utrolig flink du er, sa gjestedommer Inger Lise Rydal, som ga taperen i kveldens konkurranse en lang god klem. 
  Spennende sisterunde Atle Pettersen var blant dem som fikk færrest stemmer, mens Silya Nymoen (35) er videre i sendingen. Agnete Johnsen er videre til semifinalen. 

- Satan, var Eli Kristinas første reaksjon på direkten. Det ble altså ingen operasanger som vant sangkonkurransen.    

Agnete sang sammen med/mot operasanger Eli Kristin Hanssveen. Damene gikk for den triste og klassiske «Just give me a reason», sangen Pink synger sammen med Nate Ruess.  

- Hvordan skal vi gjøre dette? Vi vil jo synge de samme partiene, sa Agnete under øving.

Det endte med at begge var litt Pink - og litt Nate. Damene stilte i lange kjoler og byttet solidarisk på å synge den lyse stemmen. To kvinner med store stemmer løftet hverandre opp, mente gjestedommer Inger Lise Rypdal.

- Helt, helt nydelig, sa Rypdal.

TRØST AV DATTER: Datteren Johanne Isabel (4) ville danse med mamma og var heldigvis like glad. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TRØST AV DATTER: Datteren Johanne Isabel (4) ville danse med mamma og var heldigvis like glad. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Det ble så fint at jeg må gråte. Dere klarte jo å få den felles sorgen, selv om teksten var helt feil, sa dommer Mona B. Riise.
     
- Jeg griner ikke, men jeg er medtatt, la Vinni til.

Fire igjen Kveldens «Stjenekamp» på NRK hadde duetter og disko på programmet. I kveldens sending var det bare fire deltakere igjen - fire av ti fra starten. Det sto om semifinalen, og deltakerne virket mer preget av alvor enn tidligere. Konkurransen handler som kjent om å finne Norges mest ultimate entertainer.

Silya Nymoen (35) sang duett med Atle Pettersen (24), de sang «4 Minutes», som vanligvis framføres av Madonna og Justin Timberlake.

- Fy fader jeg liker ikke denne sangen her, altså, sa Silya under øving.

Men det svingte på scenen, det var dommerne enige om.

- Det må bli de som fikk meg til å gråte, Eli Kristin og Agnete, valgte Mona B. Riise.

Mens Vinnie valgte Atle og Silya, gikk gjestedommer Inger Lise Rydal for damene. 

Gruet seg På forhånd måtte flere av deltakerne i «Stjernekamp» innrømme at de gruet seg til å synge duett. For samtidig som de skal gjøre kollegaen god på scenen, må de selv synge best og skaffe seg mest oppmerksomhet.

I kveldens NRK-program var det bare fire deltakere igjen - fire av ti. Det sto om semifinalen, og deltakerne virket preget av stundens alvor, til tross for at lettbeint disko og duetter var på programmet. 

Disko-moro Først var det kvelden for glitter, sexy hoftevrikk og disko, og først ute var nettopp Eli Kristin Hanssveen (40) med Madonna-låta «Hung up». Igjen var hennes utfordring å ikke trykke på for mye.

Hun tar i litt for mye, mente Inger Lise Rypdal og dommerne snakket om overtenning.

- Jeg er litt sånn trøkkekjerring. Og jeg har ikke vært på by'n på 2000-tallet, sa hun til discolærer  Rypdal.

ATLE MED DISKO: Atle Pettersen.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ATLE MED DISKO: Atle Pettersen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Men herregud som du danser, sier dommer Mona B. Riise.

«I will survive» Neste diskojente ut var Agnete som hadde valgt en klassiker fra 1979: «I will survive» med Gloria Gaynor. 

- Jeg synes du har et utrolig fint «sound» på stemmen din, sa Inger Lise Rypdal etter hennes opptreden.

- Det må jo være verdens mest ihjelspilte låt, men jeg er imponert over hvor mye du vokser, sa dommer Vinni.

Silya og diskokula Og så var det dommerenes soleklare favoritt Silya som entret scenen, heller ikke hun med en direkte ukjent låt: «Disco inferno», kjent med The Tramps.

- Tenk å ha så mye soul i stemmen sin og være så flink. Du er helt unik. Du har en sånn brekkegreie i stemmen din som jeg elsker, sier gjestedommeren.  

Atle gjorde Michael «Blame it on the boogie» med The Jacksons var discovalget til Atlesom forrige gang hadde imponert og smeltet hjerter som lationsanger og danser.  

- Jeg har jo ikke gjort det lett for meg med å velge en Michael Jackson-sang, innså han på forhånd. 

Da dommerne så skulle oppsummere, gikk Vinni for Silya. Det gjorde også Mona B. Riise. Juryen var enig:

- Det nytter ikke å komme utenom. Jeg går for Silya, sa gjestedommeren. .  

Publikumsrekord sist «Stjernekamp» slo TV 2-konkurrenten «Skal vi danse» med hele 234 000 flere seere i forrige uke. Aldri har familieprogrammet til NRK trukket så mange seere.

Sist lørdag måtte Helene Bøkle forlate sangkonkurransen.

Den nybakte mora uttrykte takknemlighet over at hun hadde måtte bevege seg utover sin egen komfortsone i programmet, men også lettelse over at hun nå skulle få tilbringe mer tid sammen med babyen sin.  

DISKOJENTE: Agnete Johnsen.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DISKOJENTE: Agnete Johnsen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
DOMMERFAVORITT: Silya Nymoen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DOMMERFAVORITT: Silya Nymoen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer