Eli selges billig

Julehandelens største boksuksess, Eli Hagens «Elskerinne, sekretær og hustru», er allerede å få til halv pris i butikken.

TRONDHEIM (Dagbladet): Alle som ga boka i julegave, måtte ut med 298 kroner. Nå tilbyr bokhandlerkjeden Ark, med 88 utsalgssteder over hele landet, Hagens biografi for kroner 149.

- Dette kan vi gjøre fordi vi har gjort en avtale med Giga Forlag, som ikke er med i Forleggerforeningen. Boka er dermed ikke omfattet av noen regler om fastprisperiode, sier administrerende direktør Arne Henrik Frogh i Ark-kjeden.

Utløpsdato

Det er svært sjelden at ei bok kjøres fram så tidlig på salg i Norge. 

- Jeg kan ikke huske at vi har gjort det før, og jeg tror dette er et enkeltstående tilfelle, iallfall i kategorien bestselger. Det er litt spennende å se hvordan kundene reagerer.

Ark-direktøren mener det tidlige billigsalget også har med typen bok å gjøre.

- Dette er jo ei bok som har fått utrolig mye omtale i media, så det er spørsmål om hvor lenge den vil holde. Hvis vi først skulle velge ei bok å kjøre lavpris på så tidlig, så er nok dette ei bok som er egnet.

Gir spesialavtale

- Dere får vel også rabatt fra forlaget?

- Det kan jeg egentlig ikke kommentere, sier Arne Henrik Frogh.

Forlagssjef Einar Røhnebæk i Giga Forlag sier det slik:

- Kjøper man masse bøker på fast regning, så kan man få en god avtale.

- Kundene som kjøpte boka til full pris før jul, kan angre at de ikke ventet noen dager?

- Ja, men alle julegavene du kjøpte, kan du få til halv pris i dag. Det er mulig det ikke har vært vanlig med bøker, men jeg tror ikke det er veldig plagsomt for folk, sier Einar Røhnebæk.

LES OGSÅ:

BILLIG-ELI: Eli Hagen har hatt et uvanlig godt salg av sin biografi. Nå er boka også uvanlig tidlig å få på billigsalg.