- Elias er verdens beste barne-animasjon

Kan vinne Emmy i kveld

(Dagbladet.no): I natt faller dommen over årets internasjonale TV-serier, når Emmy-prisene deles ut i New York. Norge har to av fire nominerte i kategorien for beste barne- og ungdomsproduksjon, og John M. Jacobsen føler seg som vinner allerede.

- Vår serie er den eneste animerte blant de nominerte, så slik kan vi si at vi har laget verdens beste animasjonsserie for barn, sier Jacobsen, produsent for TV2-serien «Elias», til Dagbladet.no.

Animasjonsserien om den lille redningsskøyta er nominert sammen med NRK-serien «Gutta Boys» og to britiske serier.

Sterk konkurranse

- Nå har vi fått en innføring i hva vi konkurrerer mot, og jeg må si at hvis vi vinner, så har vi fortjent det. Vi har sterk konkurranse, sier Jacobsen.

Olav Øen, produsent for «Gutta Boys», er enig.

- Britene er flinke, for å si det mildt. Men de norske seriene er ikke noe dårligere. Alle er verdige kandidater, mener han.

Den internasjonale Emmy-utdelingen arrangeres hvert år, og prisene går til de beste TV-produksjonene i verden. Unntaket er USA, som hadde sin egen Emmy-utdeling tidligere i år.

KAN VINNE: F.v. Espen Fyksen, regi og manus for den Emmy-nominerte tv-serien "Elias" (f.v.), Kåre Conradi, skuespiller "Gutta Boys", Sveinung Golimo, produsent "Elias", Arild Andresen, regissør i "Gutta Boys", John M. Jacobsen, produsent "Elias", Olav Øen, produsent "Gutta Boys og Axel Hellstenius, manusforfatter Gutta Boys" er på Emmy-utdelingen i New York i kveld. Foto: SCANPIX
KAN VINNE: F.v. Espen Fyksen, regi og manus for den Emmy-nominerte tv-serien "Elias" (f.v.), Kåre Conradi, skuespiller "Gutta Boys", Sveinung Golimo, produsent "Elias", Arild Andresen, regissør i "Gutta Boys", John M. Jacobsen, produsent "Elias", Olav Øen, produsent "Gutta Boys og Axel Hellstenius, manusforfatter Gutta Boys" er på Emmy-utdelingen i New York i kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er verdens største TV-pris og kjempehard konkurranse, sier Øen, som ikke tør å tippe på vinnersjansene sine.

Smoking-shopping

Når Dagbladet ringer er han på shopping i fasjonable Fifth Avenue, på jakt etter en smokingbukse til kvelden.

- Dette er en fantastisk by, og det er gøy å være her «on a mission», sier han.

Over 30 nordmenn er samlet i New York i forbindelse med prisutdelingen, og det er lite sjalusi å spore i de norske leirene, hever han. Hvis en norsk serie vinner, blir det fest i natt.

- Vi spøker med at hvis vi vinner, vil halve salen reise seg og synge «Ja, vi elsker», sier John M. Jacobsen.

Både han og Øen tror at nominasjonene, og særlig en eventuell seier, vil hjelpe dem med å selge seriene til utlandet. «Elias» er allerede solgt til hele sju land: Danmark, Sverige, Finland, Island, Nederland, Russland og Polen.

Hjelper på utenlandssalget

- Elias er verdens beste barne-animasjon

- Det er vanskelig å komme inn på det internasjonale markedet når man kommer fra lille Norge. Men hvis du kan si at du er nominert til Emmy, så setter de seg rake opp stolen og hører etter. Det vil hjelpe oss i å selge «Elias» til hele verden, men også til å få lage en ny serie i Norge, mener Jacobsen.

Å vinne vil være aller best, men å bli nominert er heller ikke så verst.

- Vi er vinnere uansett, fordi vi er blant de fire programmene som er valgt ut av proffe fagfolk fra hele verden. Det er ingen vilkårlig jury som har plukket ut seriene, sier Jacobsen.

Følg med på Dagbladet.no i natt, hvis du vil vite hvem som får Emmy-prisene.

BEST: TV2-serien «Elias» er den eneste animasjonserien blant de Emmy-nominerte i kategorien beste barne- og ungdomsproduksjon.