Elin får eget tv-program

TVNorge tilbyr Elin Tvedt (26) ny jobb når hun om to uker viser deg været for aller siste gang på TV2. Hun har allerede fått tilbud om sitt eget program.

Da Vær-Elin tidligere i høst ga TV2 og sin arbeidsgiver Storm Weather Center beskjed om at hun ville finne seg et annet yrke, reagerte TVNorges programdirektør Eivind Landsverk raskt.

Landsverk vil gjerne ha Tvedt i sin programlederstall, og han bekrefter overfor Dagbladet at han har vært i kontakt med Norges mest kjente og populære værdame i sakens anledning.

De to har vært i samtaler der Tvedt ble tilbudt jobb i tv-kanalen, som nå er landets tredje største.

Ikke til TV2

Elin Tvedt ble også vurdert som programleder i sin egen kanal, TV2. Men programdirektør Nils Ketil Andresen fant ingen aktuell jobb for 26-åringen fra Ølen i Sunnhordland.

Hennes siste arbeidsdag i kanalen blir derfor fredag 15. desember.

- Jeg har tatt en beslutning om hva jeg skal begynne med når jeg er ferdig med Storm Weather Center. Men jeg vil ikke si noe om hva den går ut på før 15. desember, ler Elin Tvedt på spørsmål om hun blir TVNorges nye programleder.

Hun har i flere år vært såkalt værpresentør i Storm Weather Center, som leverer værmeldinger til blant annet TV2 og TVNorge. De siste to årene har hun også vært medprogramleder i sommerprogrammet «Bykampen». TV2-programmet hadde gode seertall, men ble slaktet av tv-kritikerne.

Populær

Overfor Dagbladet har Elin Tvedt tidligere bekreftet at hun kunne tenkt seg en annen jobb innen tv-bransjen. TVNorge har sett et potensial i hennes popularitet, særlig hos yngre voksne seere, og vil derfor gjerne ha henne med i neste års programlederstall.

- Vi skal ha både «Muldvarpen», «Big Brother» og et annet foreløpig hemmelig norskprodusert program neste vår. I tillegg kommer vi med flere nye programmer til høsten, bekrefter informasjonsdirektør Jens-Petter Gjelseth i TVNorge.

Han vil ikke kommentere nærmere hvilket program de ønsker å la Elin Tvedt jobbe med.

- Jeg har en avtale med min nye oppdragsgiver om at jeg ikke skal fortelle noe før den 15. desember. Det har jeg tenkt å holde, avslutter Elin Tvedt.

SNART SLUTT: Den 15. desember viser Elin Tvedt deg været på TV2 for siste gang.