Elin nektet nakenbilde

Dag Hol (52) ville male Elin Tvedt (29) naken i norsk, vill natur. Han fikk det ikke som han ville.

Isteden malte han «Nattens dronning», som skal selges for 150000 kroner.

For et par måneder siden tok oslokunstneren Dag Hol kontakt med TV-programleder Elin Tvedt. Han ville ha henne som modell til sitt nye bilde, som skal stilles ut når utstillingen «Malerier» åpner i galleri 27 i Oslo lørdag.

- Jeg ville egentlig male henne naken, liggende ute i naturen. Men Elin sa nei. Det skjønner jeg godt i dag, sier Dag Hol, som gjorde om på planene.

Farlig kvinne

- Jeg fant ut at jeg ville male «Nattens dronning». Et mytisk bilde med nasjonalfjellet Stetind i bakgrunnen. Jeg har ønsket å bruke en kjent kvinne i den rollen, som mytisk figur slik tradisjonen ofte har vært siden renessansen. En kjent ung singel kvinne er farligere enn en gift kvinne eller mor, sier Hol.

- Da var det flaks at hun ble singel får få uker siden?

- Det var jeg egentlig ikke klar over. Men det var i og for seg ikke så viktig, sier Dag Hol, mens Elin ler i bakgrunnen.

- Hvordan er det å se seg selv på lerretet?

- For det første har det gått veldig fort. Bildet er malt på to uker, og jeg skvatt litt da jeg kom inn i stua i dag. Det var rart å se seg selv slik. Men jeg er veldig godt fornøyd, sier Elin Tvedt, som ikke har planer om å legge inn bud på bildet som legges ut for salg for ca. 150000 kroner.

Isteden har hun kjøpt seg ny leilighet i Vibes gate i Oslo sentrum til 2,2 millioner kroner.

- Det er første gang jeg har blitt malt på denne måten, sier Elin Tvedt, som ikke ser bort fra at det kan bli flere modelloppdrag.

- Alle store malere har sin faste modell, ler Dag Hol, som ikke har gitt opp håpet om å få male Elin naken.

Valgerd neste?

- Det får jeg prøve på seinere. Hvis jeg ikke lykkes, får jeg kanskje prøve å få Valgerd som modell. Som naken Nattens dronning. Det hadde vært noe. Da hadde det i hvert fall blitt mye medieomtale, skratter maleren, som i fjor vinter hadde sin store utstilling «Norge» i Oslo rådhus. Utstillingen ble besøkt av mer enn 6000 mennesker.

MODELL OG MALER: Elin Tvedt og Dag Hol har samarbeidet siden i sommer. Men først de siste to ukene ble det fart på sakene. Lørdag stilles bildet «Nattens dronning» ut i Oslo. <!--FOTO-->