SISTE DAG:  Elin Tvedt  gir seg som væranker i TV 2 .  Her har hun siste dag på jobben. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SISTE DAG: Elin Tvedt gir seg som væranker i TV 2 . Her har hun siste dag på jobben. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Elin Tvedt: - Det blir rart å våkne i morgen

Har siste dag på jobb som væranker i TV 2.

BERGEN (Dagbladet): 20 år etter at Elin Tvedt debuterte som værdame på TV 2, gir hun seg foran værkartet.

- Det gikk først opp for meg i dag at det er hundre ting å ordne nå som jeg slutter. Jeg har ikke e-post adresse lenger og jeg må bytte mobilabonnement, sier Tvedt og fortsetter:

- Vokst opp her - Det blir nok litt rart å våkne opp i morgen uten å skulle hit, hvor jeg på mange måter har vokst opp. Men jeg har så mange venner her at jeg nok kommer til å stikke innom av og til.

Under siste opptak ble hun overrasket av kolleger med værbilde fra hjemstedet Ølen.

Nå skal hun jobbe frilans med egne prosjekter. Tidligere har hun studert bedriftsøkonomi på BI og gått på Journalisthøgskolen.

- Jeg stresser ikke så mye med det enda og vet bare at det skal bli deilig å slippe å kjøre de tre timene fra Ølen til Bergen. Det er en av hovedårsakene til at jeg slutter. Jeg orker ikke den kjøreturen lenger, sier hun.

Det tar tre timer å kjøre fra Ølen til Bergen. Når Tvedt har startet tidlig på jobb, har hun måtte dra til Bergen kvelden før eller ved fire tiden om morgenen.

I tillegg ønsker hun seg mer tid sammen med barna, Mikkel (5) og Milla (7).

- Dårlig samvittighet - Jobben er fantastisk, jeg elsker den og skulle gjerne fortsatt, men det blir for slitsomt å jobbe turnus i Bergen når du bor i Ølen med to små barn. Jeg går rundt med konstant dårlig samvittighet. Både fordi jeg føler jeg er for lite hjemme og for lite på jobb, sier hun.

Nå er hun også åpen for å jobbe for andre tv-kanaler.

- Jeg har allerede to prosjekter i havn, som gjør at jeg klarer meg økonomisk frem til høsten. Men jeg har lyst på mer jobb, så det er bare å ringe.

Kollega Eli Kari Gjengedal har forståelse for Tvedts ønske om å gjøre noe annet, men syns likevel det er trist at hun slutter.

- Vi kommer til å savne henne. Hun er jo en solstråle. Men jeg har forståelse for at hun også ønsker å gjøre andre ting, sier Gjengedal til Dagbladet.

Bergen 20160413:  Elin Tvedt  gir seg som væranker i TV 2 . Her ved pulten sin for siste gang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Bergen 20160413: Elin Tvedt gir seg som væranker i TV 2 . Her ved pulten sin for siste gang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer