Elin Tvedt blir popstjerne

TV2s værdame Elin Tvedt har undertegnet platekontrakt med BMG. Men hun ønsker ikke framstå som noen popbimbo. - Jeg vet hva jeg vil, og blir ingen naiv syngedame, sier Elin Tvedt.

Elin Tvedt har bestemte meninger om musikk og hvordan hun vil bygge karrieren sin.

Og til det har hun også fått hjelp av Jørn Johnsen, en av landets mest erfarne bransjemenn. Som sjef på PolyGram var han blant annet ansvarlig for Sissel Kyrkjebø.

Debuterer i 2000

- Jeg er veldig glad for folkene rundt meg. Jeg har fått de beste. Det var flere plateselskaper i bildet, men BMG var det det som føltes riktigst.

Elin Tvedt platedebuterer i år 2000, sannsynligvis på høsten eller vinteren. I løpet av de nærmeste ukene skal hun knytte til seg låtkrivere og produsenter. Hun har mange i tankene, men hvem de er, holder hun for seg selv.

- Jeg gleder meg til å komme i gang. Når det gjelder musikkstil er det for tidlig i prosessen å si så me om dette. Jeg har en ide om hvor jeg vil, men det ville være feil å prøve å beskrive dette nå.

Image er heller ikke noe Elin har tenkt på.

- Det viktigste for meg nå, er konsentrasjonen om musikken. Alt det andre får komme senere. Dette er min greie, og jeg bestemmer.

Må bevise mer

Selv om Elin Tvedt bare er kjent som værdame på TV2, har hun holdt på med musikk mye lenger. Hun spiller både trekkspill og gitar, og har erfaring fra studio og livespilling. Tidligere på 90-tallet spilte hun i oslobandet Cybernettes, som ga ut en singel. Før TV2-karrieren spilte og turnerte hun mye på Vestlandet med lokale band.

- Kjendisstatusen din. Er den en fordel eller ulempe?

- Jeg er redd den kan gjøre ting vanskeligere for meg. Jeg må kanskje bevise mer enn andre. Jeg er allerede spent på hvordan min musikk blir mottatt. Jeg håper at kritikerene vil uttale seg om musikken og ikke om meg. At jeg blir tatt på alvor.

Får skryt

Elin Tvedt har ingen planer om å slutte i TV2, men er forberedt på et hektisk år.

- Jeg kan bruke en del av det jeg har lært i TV2, for eksempel å takle pressen.

Elin Tvedt skriver tekster selv, gjerne triste og melankolske. Men om de blir med på plata, vet hun heller ikke.

Manager Jørn Johnsen skryter av Elin:

- Hun har hørt henne synge, og har absolutt tro på henne. At hun er kjent, har ikke hjulpet henne. Det kan rett og slett virke negativt.

- Hun har ikke fått platekontrakt på grunn av at hun er kjent, men på tross av. Elin kan synge - jeg har hørt flere demoteiper, sier Johnsen.

Han forteller at platekontrakten omfatter to utgivelser, pluss at selskapet har opsjoner på flere.

GLAD OG YDMYK: -Det blir en utfordring og mye jobbing fremover, sier Elin Tvedt til Dagbladet.