Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Elin værer platesuksess

Elin Tvedt kan snart også ta platekjøperne med storm. Nå har hun vært i studio, og flere norske plateselskap vurderer om de skal gi ut plate med den vakre værmelderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med sin manager har Tvedt nylig vært i møter med en rekke plateselskap. Hun har også lagt igjen en CD med tre norskspråklige poplåter, men ingen av selskapene vi har snakket med har tatt endelig stilling til om de vil gi Vær-Elin platekontrakt.

Flott stemme

- Jeg har hørt noen låter, og det er ikke tvil om at Elin har en veldig flott stemme, sier Jørgen Bratlie i norskavdelingen i Sony Music.

- Dette er et godt utgangspunkt, sier talentspeideren og artistutvikleren. Han er imidlertid ikke sikker på om det er enklere å selge inn en profilert og vakker kjendis enn et ukjent talent.

- I disse dager er det ikke automatikk i noen ting. Det er ikke sikkert at du blir en god popartist om du er aldri så mye profilert. Men at Elin har potensial er det ingen tvil om. Med en god produksjon og fine låter kan dette funke, legger Bratlie til.

Snert og ironi

Direktør Elly Joys i BMG har hørt to av låtene, og merket seg at den ene av tekstene hadde både snert og ironi. Hun synes absolutt at det hun har hørt er interessant, men understreker at Tvedt må vurderes på musikalske premisser og ikke bare fordi hun er en kjent person.

- Men det hjelper at hun er kjent fra før?

- Ikke nødvendigvis. Det blir ingen enkel jobb for henne å slå igjennom når alle kjenner henne som noe annet enn musiker, mener Joys.

Administrerende direktør Petter Singsaas i Universal bekrefter at det har vært et møte med Tvedt og hennes manager, men opplyser at selskapet ikke har tatt stilling til hva de skal svare.

Per Eirik Johannessen i plateselskapet Virgin har følgende kommentar:

- Vi har også fått en henvendelse fra Elin Tvedt, men jeg har ikke fulgt opp. Personlig tror jeg hun er best til å presentere været, men kanskje jeg tar feil?

Hobby

Ølen-jenta Elin Tvedt har alltid likt å synge, og hun har vært flere ganger i studio de siste årene. Hun har også laget demo, og det er materialet på den flere plateselskap nå har til vurdering.

- Jeg har jobbet med musikk før jeg begynte i TV2, men nå er det bare en hobby, sier Elin Tvedt.

- Hva som skjer i framtida får tida vise, men nå har jeg en jobb jeg trives i og og som jeg har tenkt å fortsette med. Jeg har ingen umiddelbare planer om å satse på en musikk-karriere, sier Elin Tvedt til Dagbladet.

Utover dette har hun ikke lyst til å kommentere sin mulige musikalske karriere, men i tidligere intervjuer har hun sagt at det var hennes store drøm å bli musiker.

Tvedt debuterte også i sin tid som popartist på TV2. Før hun begynte som værmelder var hun med i jentegruppa Cybernets. Sammen ga de ut en CD-singel. Samtidig underholdt hun på karaokebar i Oslo, og hun synger av og til på forskjellige arrangementer.

VÆRDAMA BLIR SYNGEDAME? Flere plateselskap vurderer nå demoinnspillinger fra Elin Tvedt.