Eline i lia

HALLINGDAL, Elinebu (Dagbladet:) - Der er han sangeren og hun journalisten med alle skjelettene, sier folk om oss her oppe, ler reiseradioens Eline Lindhjem. Hun har tatt med seg unger og radio og reist til fjells.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mitt jordbærsted

Navn: Eline Lindhjem
Alder: 36
Jordbærsted: Elinebu i Hallingdal

- Hva gjør dette til ditt jordbærsted?

- Det sier seg vel selv når man ser det? Det er så mye mer enn bare ei hytte, og jeg elsket det fra første gang jeg var her.

- Når var du her sist?

- I fjor sommer.

- Din beste sommer?

- Det var den sommeren jeg giftet meg, i 1995. Da dro vi til Hellas og levde livet.

- Hvem var din første sommerkjæreste?

- Han het Øyvind, og var med hit den første sommeren, jeg gikk siste året på gymnaset. Vi gikk laaange turer.

- Din første sommerjobb?

- Det var på Kaffistova i Oslo, og det var helt forferdelig.

- Hva slapper du av med om sommeren?

- Vin! Eller utepils.

- Det beste og verste ved å være kjendis om sommeren?

- Det å bli gjenkjent er både det beste og det verste.

Skjelettene er egentlig tretroll som har slått rot på eiendommen til familien Lindhjem i Hallingdal. Hunder og katter, menn og kvinner, med og uten filler og klær.

- Far lager lekestue, mens jeg står for trollaginga. Der er Hulda og Petter'n. Og Tjuv, peker Eline Lindhjem stolt.

Mellom trollene springer Morten minstemann i bare bleia, mens Oda blåser såpebobler av Zalo. Mamma har latt reiseradio være reiseradio, og inntatt rollen som lytter i stedet for snakker.

- Jeg prøver å få med meg Reiseradioen, men jeg må innrømme at det blir mye vurdering. Det er ikke alltid jeg greier å nyte det, smiler hun.

Slanket seg 20 kilo

Den som ikke ser Barne-tv, vil sannsynligvis ikke kjenne igjen Eline Lindhjem før hun åpner kjeften, hvilket hun gjør ganske ofte. Etter ni år i NRK, de siste i Nitimen, har hun fått en trofast tilhengerskare.

- Det er det takknemlige med å jobbe i radio, du kan fortsatt være ganske anonym. Men jeg opplever ofte at folk kjenner igjen stemmen min. Eller navnet. Jeg husker en gang jeg presenterte meg, og vedkommende fikk hakeslepp og sa: «Er det slik du ser ut? Jeg trodde du var høy og lys og vakker,» ler Eline. Men litt snurt ble hun.

Radio fikk Eline smaken på da hun studerte i Volda og trodde hun skulle bli filmregissør. I fjor debuterte hun på tv, med barneprogrammet «Eline i lia», sammen med en liten fjøsnisse ved navn Snåtatufsen.

- Han var mye søtere enn trollene, sier hun.

Å jobbe i tv ga Eline et par aha-opplevelser. For det første ble hun omringet av unger på gata. For det andre fikk hun gransket seg selv fra et par nye vinkler, og likte ikke alt hun så.

- Jeg gikk ned 20 kilo i fjor, og jeg må innrømme at det har gitt meg bedre selvtillit. I dag kan jeg se meg selv i speilet og si: «Så pen du er i dag, Eline.»

Skulle bli skuespiller

Selvtilliten har ikke alltid vært like god. Da Eline sommeren for 13 år siden fikk sitt tredje avslag på Teaterhøgskolen, dro hun rett til Hallingdal.

- Det var hardt. Far var alltid eneren, og jeg tror skuespillerdrømmen hang litt sammen med det. Etter ei uke her oppe skjønte jeg at jeg ikke hadde den rette driven, sier Eline.

Faren er operasangeren Thorbjørn Lindhjem, og med en mor som var logoped, var Eline dømt til å bli snakkesalig.

- Stemmen er mitt viktigste redskap, sier Eline, og hiver seg ut i en demonstrasjon av stemmeleier som er umulig å gjengi på papir.

- Det morsomme er at Martin elsker musikk. Musjikk, musjikk, pleier han å rope. Så han har nok arvet litt, smiler Eline Lindhjem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer