Elisa på sjekker'n

Flere av «Robinson»-deltakerne hadde møtt fram for å støtte Elisa Røtterud under opptak til kveldens første «Elisas univers» i går. I kveld kan en heldig sjekker vinne en date med Mette Iversen - kveldens joker.

Den aller første utgaven av TV3s nye sjekkeprogram, «Elisas univers», ble tatt opp på Scandinavia Scene på SAS-hotellet i Oslo i går. I salen satt Elisas «Robinson»-kolleger Christer Falck, Ole André Sivertsen, John Olav Vinge og Kathrin Bjørnstad. Mette Iversen måtte finne seg i å bli gjemt bak en vegg: Hun er nemlig kveldens joker.

Ingen sjekker

- Selv er jeg dårlig på sjekking, men jeg ble med for Elisas skyld. Jeg hadde aldri tort å stille opp som deltaker. Dessuten har jeg det så travelt at det ikke blir tid til sjekking for tida. Ikke noen type heller, sier Mette, som nå satser for fullt på musikkarrieren.

I kveld er det sjekkeren Robert Eriksen som kan ende opp med en date med «Robinson»-Mette - hvis han tar henne usett. Da har han allerede spurt ut to andre jenter.

- Jokeren kommer ikke til å være med hver gang, men jeg jobber med å få tak i flere, smiler Elisa, som innrømmer at nervene var på plass før opptak.

Vraket seg selv

Elisa Røtterud er den første av Robinson-deltakerne som får skreddersydd sitt eget program, og premieren på «Elisas univers» går på TV3 i kveld.

- Få med at jeg valgte å se på Elisa i stedet for å sitte i sofaen og se meg selv, sier Ole André Sivertsen.

Trønderen debuterte nemlig som programleder for «Newton» på NRK1 i går, samtidig som han selv satt i salen og fulgte Elisas debut.

- Jeg tror ikke jeg kunne gjort dette, men Elisa er utrolig flink, sier Ole André.

- Til å være sjekkeprogram synes jeg de hadde gjort maksimalt ut av det, og mange av innslagene var kjempemorsomme, mener Christer Falck.

- Jeg tror jeg er for gammel til å delta, ler Kathrin Bjørnstad (31).

Elisa selv har vært både høyt og lavt for å lage sitt eget program.

Hun har stylet opp en ung bonde, hun har vært i Halden for å gjenforene to unge flammeslukere, og hun har spurt både unge og gamle om deres forhold til sjekking.

- Men jeg gruer meg litt til å se meg selv på skjermen, innrømmer hun.

JOKER: Elisa Røtterud (20) har hentet inn «Robinson» - kollega Mette Iversen (28) som et hemmelig alternativ til sjekkeren som skal til pers i «Elisas univers » på TV3 i kveld.