Elisabeth (25) var Norges første på Twitter

I dag har Twitter bursdag.

(Dagbladet): - Hashtag? På den tida? Nei, er du gæren, utbryter Elisabeth Irgens Casen Pihl (25) til Dagbladet.

Hun var én av de første nettbrukerne som for åtte år siden forvillet seg inn på nettstedet Twitter, uvitende om at det sosiale forumet få år senere skulle eksplodere, og at gjennomsnittlig antall tweets i 2014 skulle ligge på småhårete 58 millioner per dag.

Av de drøyt 600 millioner Twitter-brukerne som finnes i dag, er Elisabeth nummer 5050 i rekken - og Norges aller første Twitter-bruker.

I dag, 21. mars, fyller Twitter åtte år, og i den festlige anledning har nettstedet lansert en tjeneste som lar deg søke fram hvilken som helst Twitter-brukers aller første tweet.

Var bloggetrengt - Husker du din aller første tweet?

- Jeg mener å huske at den var på engelsk, og at det konkrete budskapet var «i need a hug».

Dette stemmer. Og 30. august 2006, litt over åtte på kvelden, skrev Elisabeth (da 17 år) norsk mediehistorie. På 140 tegn.

- Jeg havnet på Twitter fordi en venninne fra Singapore fortalte meg om nettstedet. På den tiden var det nesten bare folk fra Asia som var aktive der, og ting man skrev, havnet i nyhetsfeeden til alle på hele Twitter. Dialogen var konstant og mediet var intimt, forteller Elisabeth.

- Jeg trengte et sted å blogge, og Twitter var som en åpen versjon av Facebook, legger hun til.

Videoen øverst i saken viser Twitters historie i korte trekk. I 2007 kom mulighetene for skrive #hashatags og re-tweete andres tweets.

Feires i media Flere nyhetsmedier gratulerer Twitter på 8-årsdagen.

Nyhetssiden USA Today har kåret de åtte beste øyeblikkene på Twitter og New York Daily News har gravd fram et knippe kjendisers første tweets.