Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hver gang vi møtes:

Elisabeth Andreassen: - Man skal ikke være redd for følelser

Bettan synes det er godt å være et ansikt for dem som tror de er alene i situasjoner i livet.

GLAD I FØLELSER: Elisabeth Andreassen tror det vil bli følelsesladet for henne å være med på «Hver gang vi møtes». Det er hun bare glad for. FOTO: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GLAD I FØLELSER: Elisabeth Andreassen tror det vil bli følelsesladet for henne å være med på «Hver gang vi møtes». Det er hun bare glad for. FOTO: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Neste sesongs «Hver gang vi møtes»-deltakere har akkurat inntatt gården hvor de skal leve tett sammen i over en uke, og hedre hverandre med sine egne tolkninger av hverandres låter. Programmet skal sendes på TV 2 på nyåret.

Denne gangen er det Elisabeth Andreassen, også kalt Bettan, Trine Rein, Maria Haukaas Mittet, Sol Heilo, Tom Mathisen, Lars Bremnes og Petter «Katastrofe» Kristiansen som skal gjøre nye versjoner av hverandres musikk.

Elisabeth Andreassen (60) ser dette som en akkurat passe stor utfordring, og gleder seg til å ta fatt på den. For mange av artistene har TV-programmet også blitt svært følelsesladet. Det tror hun det vil bli for henne også.

- Jeg tror det blir følelsesladet. Jeg elsker følelser og jeg merker at folk liker det veldig godt. Man skal ikke være redd for følelser, sier hun, til Dagbladet.

To år siden ektemannen døde

Andreassen tror alle som ser på tv-programmet har opplevd noe i sitt eget liv, som de kan føle passer inn i det man forteller om i programmet, eller i sangene man framfører.

- De kan være i en livssituasjon som gjør at det føles godt at noen snakker om det på TV. Mange føler seg litt ensomme i en del situasjoner, sier hun.

- Det er godt å være et ansikt for dem som tror de er alene i en situasjon, legger hun til.

Andreassen føler hun kommer nærmere publikum på den måten.

- Jeg har veldig kort vei til hjertet, sier hun.

I morgen, 13. juni er det to år siden ektemannen Tor Andreassen døde av et hjerteinfarkt på familiens hytte på Brønnøya i Asker. Faren gikk bort sommeren i fjor, og hun annonserte selv i sosiale medier at moren var gått bort i januar i år.

- Du synger så kult

Selv om alle artistene er tydelige på at de gleder seg stort til å delta i programmet, er det også ting de er nervøse for.

HEDRER HVERANDRE: Trine Rein føler det ligger press i låttolkningen. FOTO: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HEDRER HVERANDRE: Trine Rein føler det ligger press i låttolkningen. FOTO: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Trine Rein (47) opplever at det ligger mye press i å velge en sang man allerede liker godt, og gjøre den annerledes.

- Man skal lage en ny tolkning av en låt som artisten i mange tilfeller har gjort den beste versjonen av selv. Det har jeg stor respekt for. Sangene er jo fine fra før, det var derfor jeg valgte dem. Og da tenker jeg «Du synger den så innmari kult. Hvordan skal jeg kunne gjøre den bedre nå?». Det er kanskje ikke det som er meningen heller, men jeg har respekt for å lage en versjon som hedrer artisten, sier Rein.

Petter «Katastrofe» Kristiansen (29) er også spent på hvordan det blir å spille for bare seks personer. For ham er det mye skumlere enn en stor menneskemengde.

- Da har du øyekontakt med alle som sitter og ser på deg. Når det er mange flere i publikum trenger du jo ikke ha øyekontakt med dem engang, og den musikken som jeg lager er vanligvis av typen; fest og moro, pyro og styr. Nå skal man klirre i glasset og gå og holde konsert under en middag, sier han.

UVANT: En konsert for seks personer er ikke noe Petter «Katastrofe» er vant til. FOTO: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
UVANT: En konsert for seks personer er ikke noe Petter «Katastrofe» er vant til. FOTO: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Tror ikke på tårer

I motsetning til Andreassen tror ikke Kristiansen at han vil bli like følelsesmessig påvirket, som mange av de tidligere deltakerne har blitt.

- Det tror jeg ikke. Jeg blir rørt av mange ting, men det er ytterst sjelden jeg griner. Jeg er ikke en grinemann. Men det er skummelt å stå og si det nå, kanskje jeg ender opp med å bli den som hulker mest, ler han.

Kristiansen har også møtt en av sine største inspirasjonskilder på «Hver gang vi møtes»-gården, Tom Mathisen (66). De deler rom i det Kristiansen kaller «bajasburet», og «bajas nummer to» ser ingen grunn til å være nervøs for noe under innspilingen.

MED HUMOR: Tom Mathisen, kjent fra blant annet Prima Vera, er en av årets deltakere. FOTO: Hans Arne Vedlog
MED HUMOR: Tom Mathisen, kjent fra blant annet Prima Vera, er en av årets deltakere. FOTO: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Man er alltid spent når man skal gjøre nye ting, uansett hva det er, om man skal til tannlegen eller ta bussen. Men alle artistene er fantastiske artister og produksjonen er fantastisk, sier Mathisen.

Både Sol Heilo (36), Lars Bremnes og Maria Haukaas Mittet (38) går også til oppgaven med både ærefrykt og glede.

- Det jeg er mest nervøs for er å tråkke i andres intime beretninger, og gjøre skam på låtene istedenfor å forvalte dem. Det er det som er frykten. Ellers er det bare glede!, sier Haukaas Mittet.

- Det er sanger du må finne en egen vri på, samtidig som jeg må føle at det er et poeng at jeg synger den. Det tror jeg alle tenker på. Jeg lurer jo også på hvordan den som har et forhold til låten vil ta imot den, sier Bremnes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media