TOK PUSTEN FRA OSS:  Elisabeth Carew overbevisste mer med antrekket enn stemmen og låta, men går fortjent videre til finalen. Foto: Benjamin A. Ward
TOK PUSTEN FRA OSS: Elisabeth Carew overbevisste mer med antrekket enn stemmen og låta, men går fortjent videre til finalen. Foto: Benjamin A. WardVis mer

Elisabeth Carew ville vunnet MGP-finalen hvis det handlet om dans og kjolevalg

For hvilken kjole!!!

Carl Espen Thorbjørnsen er en uslepen diamant. Han er vår nye Martin «The Voice» Halla, men mangler hans erfaring og sikkerhet. Men så 31-åringen et totalt uskrevet blad uten nevneverdig erfaring.

Han er allerede en MGP-vinner. Vi verken tror eller håper at han vinner, for ballader blir sjelden nesegrus mottatt i den europeiske finalen. Carl Espen har allerede fått platekontrakt med Sony Music. En ny stjerne er født!

Kveldens MGP-show var langt bedre enn gårsdagens tidtrøyte, som var det svakeste heatet - der de kjedeligste artistene gikk videre til finalen. Så bra at søndagens tre beste, og de tre som fortjente det mest, gikk videre: Carl Espen, Elisabeth Carew og El Cuero.

Heia El Cuero som kombinerer melodier, troverdighet og attityde med klassiske gitarriff og trøkk. Dere fortjener et enda større publikum. Og Elisabeth Carew, da. Hun ville vunnet hvis det handlet om antrekk, for hvilken kjole! Hun slet litt, men gikk helt fortjent videre til lørdagens finale.

Melodi Grand Prix-delfinalene har fungert som et vindu for alle 15 artistene. De fleste er ukjente - eller var, for vi er blitt mer opplyst etter denne helga. Moi gikk ikke videre, men fikk vist seg fram med sin norskspråklige «Bensin». Den tidligere «Urørt»-artisten er en vi garantert vil høre mer fra.

Andreas Ihlebæk nådde ikke fram, og det er greit nok. Han fikk vist seg fram, og han har absolutt noe. Likevel, ingen Jarle Bernhoft. Sammenliknet med slike solide soulstørrelser, blir artisten Ilebek en smågutt. Stemmen er god, men låten blass. Likandes og sjarmerende fyr.

Nå er maratonhelga med tre delfinaler og 15 artister over. Disse gikk videre: Mo, Dina Misund, Linnea Dale, Oda & Wulff, Knut Kippersund Nesdal, Charlie, El Cuero, Elisabeth Carew og Carl Espen. Mange gode kandidater her, men vi tror vel at Linnea Dale er den som kanskje vil ha størst sjanse i de europeiske finalene i København i mai.