Elisabeth Oftebro venter på svar

Elisabeth Oftebro (21) satser alt på å bli skuespiller, akkurat som pappa Nils Ole. Hun er en av 500 søkere til ti plasser på Teaterhøgskolen. Mens hun venter på svar setter hun opp amatørforestillingen «Essex girls» sammen med andre skuespillere in spe.

- Akkurat nå er vi veldig gira. Alle fem har kommet videre til andreprøven, forteller hun.

Sammen med Svein Solenes (24), Kikki Stormo (24), Ingvild Søderlind (23) og Catrin Eide (23) har hun brukt måneder på forberedelsene til «Essex girls».
- Vi har fått masse bra respons. Pappa kom på premieren, og han var helt i hundre; klappet og hoiet som bare det. Men jeg vet jo ikke hvor objektiv han kan sies å være.

Ga alt på julebord

Både Elisabeth og de andre har gått Romerike Folkehøgskole, og alle har søkt Teaterhøgskolen før.

17. juni blir det offentliggjort hvilke ti som har kommet gjennom de tre prøvene og kan begynne på skolen til høsten.

- Går det til helvete, stikker vi til Hollywood, spøker Kikki.
- Nei, helt alvorlig, det er skuespillere og ikke kjendiser vi vil bli. Selv om alle vel ønsker anerkjennelse for det de gjør, tror Elisabeth.

Ved siden av å forberede seg til opptaksprøvene jobber hun som sufflør på Nationaltheatret. Og ryktene kan fortelle at hun gjorde stor suksess på de ansattes julebordrevy.

- He he, du har hørt det, ja. Stemmer det; jeg ga alt der. Kunne jo ikke sensurere meg selv bare fordi salen var full av skuespillere.

Rare forestillinger

Elisabeth Oftebro fikk teatret inn med morsmelka, men det er ikke bare derfor hun vil bli skuespiller.

- Det er da ikke alle skuespillerbarn som velger å gå i foreldrenes fotspor. Det kan selvfølgelig være en fordel å ha en far som er skuespiller, men jeg synes oftere det går i min disfavør. Folk har så mange rare forestillinger om teaterbransjen, og mange er mye mer opptatt av pappa enn meg.

I tillegg til jobber, prøvene på Teaterhøgskolen og arbeidet med «Essex girls» har Elisabeth og de andre hatt NRK i hælene de siste ukene.
- U-redaksjonen fant oss gjennom Solo-fondet hvor vi hadde søkt støtte. Det har gått greit, men vi er jo i en veldig sårbar posisjon nå, før vi vet hvordan det går med Teaterhøgskolen. Så det har ikke alltid vært like gøy å få et kamera stukket opp i ansiktet, innrømmer Elisabeth.