Elisas lekegrind

- Jeg flørter hele tida. Men jeg sjekker sjelden, sier Elisa Røtterud (20). 17. januar debuterer yngstejenta fra «Robinsonekspedisjonen» som programleder - i sitt eget univers.

Elisas største programlederproblem er å snakke sakte. Og litt mindre enn vanlig.

- Noen sa at et intervju består av 70 prosent lytting og 30 prosent snakking. Jeg er jo helt omvendt, ler Elisa.

Er seg selv

I «Robinsonekspedisjonen» ble lille, tynne, rappkjefta sjokoladesultne og «Håvamål»-høytlesende Elisa seernes kjæledegge. Neste mandag debuterer Blindern-studenten med sitt eget program på TV3, «Elisas univers».

- Det blir et sjekke/flørteprogram. Veldig upolitisk korrekt, i alle fall hos dere i pressen. Jeg regner med å få høre mye rart om meg selv. Det gruer jeg meg litt til. Men jeg kommer ikke til å late som jeg er en proff journalist, da går jeg på trynet. Jeg må være meg selv, slår Elisa Røtterud fast.

- Hvordan er du da?

- Jeg snakker mye. Det må jeg trene på, litt sånn myk stemme og sånn. Jeg tror jeg er blid og positiv. Etter «Robinson» ble jeg av en eller annen grunn veldig populær hos barn og unge. Kanskje det var fordi jeg var så tynn, og hadde lyst på sjokoladekake hele tida? Men jeg kan ikke fortsette å rope etter sjokoladekake i 45 minutter, det blir kjedelig. Populariteten min kommer sikkert til å synke betraktelig blant de unge, sier Elisa.

Gjenforener flammeslukere

Elisa Røtterud er ingen storsjekker. Så gammeldags er hun, at hun helst vil at gutta skal sjekke henne. Men hun håper å lære noen triks.

- Jeg flørter hele tida, det tror jeg er sunt. Men det blir ikke sånn at jeg skal være en slags sjekkeguru. Jeg skal finne ut av ting, snakke med andre, sier Elisa.

I hvert program skal en sjekker spørre ut tre aktuelle kandidater. I første program gjenforener Elisa to unge flammeslukere og styler opp en bonde.

- Jeg skal ha en stemningsrapport i hvert program, fra cafeer eller kaffebarer. Dette blir min lekeplass, og jeg skal ha det gøy! Det høres ut som en klisjé, men mennesker er spennende. Dessuten er jeg sinnssykt nysgjerrig, sier Elisa, og stikker oppstopperen inn i kameralinsa.

- Det er derfor jeg har så stor nese.

PÅ FLØRTERN: - Skal jeg klatre litt kanskje, hoier Elisa Røtterud. I «Robinsonekspedisjonen» ble hun hele Norges kjæledegge.