DEBATT

Elitens regjering

Sylvi Listhaug kaller alle som er uenige med henne for eliten. Mens hennes regjering fører en politikk for de faktiske elitene.

ELITISTISK: - H/Frp-regjeringen er den mest elitistiske regjering Norge har hatt i nyere tid. Godt inn i sitt fjerde år ved makten klarer den ikke lenger skjule at retorikken mot «eliten» er et narrespill, skriver Audun Lysbakken (t.h.). Til venstre, innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ELITISTISK: - H/Frp-regjeringen er den mest elitistiske regjering Norge har hatt i nyere tid. Godt inn i sitt fjerde år ved makten klarer den ikke lenger skjule at retorikken mot «eliten» er et narrespill, skriver Audun Lysbakken (t.h.). Til venstre, innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Alle som er uenig med Sylvi Listhaug, er «eliten», hevder hun. Alle som er enig med henne, er ofre for knebling og meningsundertrykking fra eliten. Slik er verdensbildet som statsråden hamrer inn på sosiale medier og i avis etter avis.

Men, vent nå litt. Hva er det egentlig som er folkelig med Sylvi Listhaug og den blå regjeringen?

Forskjellene i makt og rikdom øker raskt i Norge. Det bekymrer meg, og det burde bekymre Listhaug og regjeringen også.

Men Høyre og Fremskrittspartiet fører en politikk som systematisk forsterker denne utviklingen, og i alle viktige konflikter står de på de rike og mektiges side. Sylvi Listhaug er statsråd i en regjering som fører en økonomisk politikk for elitene.

Da er det bra frekt å rette pekefingeren mot vanlige kvinner som ønsker seg mer likestilling, eller fagforeninger som jobber for bedre kår for arbeidsfolk, og kalle dem for elite. Sylvi Listhaugs valgkamp er sponset av den økonomiske eliten, og statsbudsjettene hun er med på å legge fram, gir mest til dem som har mest fra før.

Slik jobber Elite-Listhaug og regjeringen systematisk for dem på toppen, på bekostning av folk flest og dem som har minst:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer