Anmeldelse: ISÁK - «Ealán»

Ella Marie har noe viktig å melde

Uredd albumdebut fra ISÁK.

Foto: Promo/Universal
Foto: Promo/Universal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: 21 år gamle Ella Marie Hætta Isaksen imponerte og overrasket mange da hun gikk hen og vant NRKs lørdagsflaggskip, «Stjernekamp», på tampen av fjoråret. Den ene veteranen etter den andre måtte se seg slått av det unge sangtalentet fra det kalde Nord.

Kanskje ikke så rart. Hun har en fantastisk vakker og elastisk stemme som ligger varmt og behagelig i øret uansett hvilken musikalsk retning hun drar i.

For Ella Marie og bandet hennes, ISÁK, handler det om at det enkle er det beste. Det bærer både fraseringene til Hætta og de økonomiske melodiene deres preg av.

ISÁKs albumdebut veksler mellom samisk og engelsk. Tittelen, «Ealán», betyr «jeg lever» på samisk og er i følge artisten et oppgjør med et samfunn som fremdeles er gjennomsyret med fordommer mot etniske samer. Ingenting er vel bedre enn en ung og modig artist som har noe verdifullt og viktig å melde?

Trioen, som fylles ut av Aleksander Kostopoulos og Daniel Eriksen, tonesetter budskapet med velskrudd synthpop som er like deler kald og varm. Kald på grunn av sin relativt strenge og minimalistiske fremtoning og motsatt på grunn av hjertevarmen og den ektefølte lidenskapen som ligger i prosjektet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer