Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ella-prisen til Bugge

Bugge Wesseltoft hedret av Oslo Jazzfestival.

PRISET: Bugge Wesseltoft med blomster og Ella-statuett. FOTO: TERJE MOSNES
PRISET: Bugge Wesseltoft med blomster og Ella-statuett. FOTO: TERJE MOSNES Vis mer

Pianisten, plateselskapsgründeren og organisasjonskraften Bugge Wesseltoft (48) fikk Oslo Jazzfestivals Ella-pris da festivalen startet med Kurt Elling/Kaba Orchestras konsert i Den Norske Opera & Ballett mandag kveld.

En intetanende Bugge Wesseltoft hadde like før gått av scenen i Operaen etter å ha «varmet opp» publikum ved å akkompagnere norsk jazz' førstedame, Karin Krog, i en innlevelsesrik versjon av Billie Holidays «God Bless The Child». 

Det var aller første gang de to arbeidet sammen.  

Etter at Jan Erik Vold hadde stått for den offisielle åpningen av den 27. Oslo Jazzfestival, ble Wesseltoft kalt opp på scenen igjen av festivalens styreleder Jan Myhr, som overrakte en midlertidig målløs prisvinner Mariann Hazelands statuett av Ella Fitzgerald.

Det var 18. gang prisen ble utdelt.  

Wesseltoft, som fikk prisen for fortjenstfullt arbeid på mange fronter for jazzens kår i Oslo, samlet seg til en velformulert takketale, der han særlig poengterte viktigheten av å skape gode miljøer i arbeidet med å få fram nye og nyskapende norske jazzmusikere.  

Både Bugge Wesseltoft, Karin Krog og Jan Erik Vold skal i ilden på hver sine konserter i løpet av festivalen, som byr på mer enn 70 arrangementer på 16 spillesteder denne uka.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media