Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

ELLE melle-fjernsyn

Kvinnegruppa L\'Oreal.

TV: 24 norske jenter i alderen 19 til 25 år bli tauet inn på et hotell i Oslo. Her venter firer- panelt som skal bedømme dem opp og ned. Ti av jentene ryker ut i kveld og får ikke New York-drømmen oppfylt fordi de ikke hadde det lille ekstra «It». Det som blant annet trengs for å bli med hele veien i konkurransen om å bli Skandinavias nye toppmodell.

I kveld får jentene ti minutter på seg hver til å fortelle hvorfor de vil bli modell, hva de har opplevd, hva de gjør og hva de er opptatt av. Resten er etter gjeldene eksteriørmessige kriterier.

Overfladisk spennende

Serien er tuftet på klassisk reality, hvis vi kan si det slik, etter ELLE melle-metoden der vi tilslutt sitter igjen med de ni heldige. De som skal få en liten smak av glamour og hardt arbeid, pene klær, kjekke menn, blitzregn, cat walk og kanskje en finale med jenter fra Sverige og Danmark i knivingen om den store kontrakten. Litt overfladisk og ufarlig spennende var det.

Fotograf Bjørn Opsahl, castingarbeider Sandra Hafsahl, Jonas Mangerud fra et modellbyrå og programleder Kathrine Sørland er de som har den ansvarsfulle jobben med velge ut de ni.

Snilt panel

Til tross for at alle involverte mener et godt utseende ikke er nok til å nå opp til topps, ettersom personligheten også må være smellvakker, er det stort sett ikke annet enn figur, høyde, vekt,øyne, bryn, lepper, mave, hud, skinn og bein som selvsagt er utslagsgivende. Uansett krig og fred og sånt.

For når så noen av oss sist en modell, bortsett fra Sophie Dahl og et par andre, på forsiden av et eller annet glanset magasin der bare en usminket CV ble vist fram ? Lenge siden, skjerp dere motehus.

De som ikke når opp i «Top Model 2005» blir selvsagt skuffet, men dommerpanelet var ikke av det Idol-satiriske slaget som ba dem gå hjem å Vogue .

MODELL-TV: I kveld blir vi kjent med noen fra staten Bondevik som ønsker å få det til som toppmodell når TV3 satser penger og tid på å avle fram en eventuell ny skandinavisk supermodell. Fint program for førstereismodellene og deres venner, mener vår anmelder.