Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ellediller & Krokofanter - En Hyllest Til Knutsen Og Ludvigsen

Bedre venner enn DumDum Boys kan ikke Knutsen og Ludvigsen få. Norges ledende rockeorkester gjennom det siste tiåret er den store beholdningen på denne rockehyllesten til Knutsen og Ludvigsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For den hjemlige Pompel & Pilt-generasjon er Knutsen og Ludvigsen helt perfekte hyllingsobjekter. De to trønderklovnenes stil er akkurat passe naiv og skrudd til at «Rockelandslaget» anno 1996 skal trykke dem til sitt bryst. For det er litt av et elitelag som stiller opp på «Ellediller & Krokofanter». de Lillos, Tre Små Kinesere, Vampire State Building, Israelvis, Pogo Pops, Motorpsycho og Gartnerlosjen stiller alle opp for å gjøre sine versjoner. DumDum Boys, eller Racer som de kaller seg denne gangen, oppdaterer «Dum og deilig» til den reneste rockklassiker! Mer fengende og susende har vi ikke hørt DumDum på lang tid! Bør bli høstens store norske radiohit.

Slik sett er DumDum helt uten konkurranse. For de andre gruppenes del blir det mange gode, men akk så haltende forsøk, slik det gjerne blir på hyllingsplater. Men Israelvis' boblende rytmer på «Dyrevise», Cockroach Klans pønkete «Kenguruvise», Vampire State Buildings «Måneland» à la Prodigy og Noodles usannsynlige Primus-jazz på «Grevling i taket» redder prosjektet tørrskodd i land. Men altså DumDum ...

Hele Norges coronakart